Šport
13592 ogledov

Če bo spoznana za krivo, ji grozi 40 let zapora

Allison Baver Profimedia
Nekdanja ameriška olimpijka naj bi na nelegalen način pridobila deset milijonov dolarjev državne pomoči.

Nekdanja zvezdnica hitrostnega drsanja Allison Baver, dobitnica bronaste olimpijske medalje na ZOI v Vancouvru (2010), je obtožena finančnih malverzacij, bančne goljufije, poneverbe in pranja denarja, za kar ji grozi do 40 let zaporne kazni.

Baverjeva je ustanoviteljica produkcijske hiše, ki naj bi se v času epidemije covida-19 znašla v hudi finančni stiski, zato je zaprosila za državno pomoč podjetjem v času globalne zdravstvene krize. Do pomoči so bila upravičena samo podjetja, katerih zaposleni so bili zaradi epidemije eksistencialno ogroženi.

V prijavi je Baverjeva navedla, da njeno podjetje Allison Baver Entertainment zaposluje več kot 400 ljudi, na mesec pa naj bi za plače namenila več kot štiri milijone dolarjev.

Na podlagi teh informacij je od države prejela deset milijonov dolarjev denarne pomoči.

 | Avtor: Epa Epa

Toda nekdanja olimpijka naj bi v prijavi navedla neresnične podatke. Preiskovalci so namreč ugotovili, da podjetje Allison Baver Entertainment sploh nima redno zaposlenih, zato tudi nima fiksnega stroška za izplačilo mesečnih dohodkov.

Edini in osrednji projekt omenjene produkcijske hiše je kriminalna drama No Man of God, v kateri glavno vlogo igra zvezdnik trilogije Gospodar prstanov Elijah Wood. Baverjeva je prek svojega podjetja v proračun filma prispevala 150.000 dolarjev, še vedno pa ni jasno, kaj se je zgodilo s preostalimi 9,85 milijona zelencev.

"Vsa sredstva sem v težkih časih pandemije vložila v razvoj zabavne industrije," je zatrdila trikratna udeleženka olimpijskih iger (2002, 2006, 2010), ki obtožbe tožilstva odločno zavrača.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.