Šport
49 ogledov

Ana Drev: Takoj bi podpisala

ana drev maribor zlata lisica EPA
Ana Drev je sezono svetovnega pokala alpskih smučark končala z osmim mestom na zadnjem veleslalomu v St. Moritzu. V veleslalomskem seštevku pa je prvič sezono v svetovnem pokalu končala v elitni sedmerici, s čimer je presegla pričakovanja, ki si jih je zadala pred začetkom sezone.

Ob enoletni odsotnosti Tine Maze najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev je v prvi vožnji nedeljskega zadnjega veleslaloma vpisala 11. čas, v drugo pa je svojo uvrstitev izboljšala za tri mesta ter vpisala novo, še četrto uvrstitev v prvo deseterico v tej sezoni.

Drevova je sezono sklenila v eliti, kot sedma veleslalomistka. Tako visoko 30-letna tekmovalka iz Šmartnega ob Paki še ni bila nikoli v karieri. Sezono 2014/15, po vrnitvi po poškodbi, je končala na 23. mestu v veleslalomskem seštevku.

Za Drevovo je najboljša sezona, od kar se je leta 2001 udeležila prve tekme v svetovnem pokalu. Na tistih veleslalomih, na katerih je tekmo končala v cilju, je bila v pravkar končani sezoni najslabša 22. v Aspnu. Za najboljša dosežka pa je z dvojnimi stopničkami, dvema drugima mestoma, poskrbela januarja v Flachauu in Mariboru. Ob tem je bila še sedma, osma ter 11. in 12., na dveh veleslalomih je ostala brez uvrstitve.

Vesela, da je konec

Drevova je bila vesela, da je odlične sezone konec: "Če bi mi pred sezono kdo rekel, da bom končala med prvih sedem, bi to sigurno takoj podpisala. Mislim, da sem celo presegla svoja pričakovanja, ki sem si jih zadala pred sezono. Včeraj je bila res zelo lepa tekma, postavitev pa je bila kar težka. Tudi z osmim mestom sem zelo zadovoljna. Proti koncu sezone so mi že malce pošle moči, a vseeno sem bila zelo zadovoljna," Drevova je po odlični sezoni preložila odločitev o koncu tekmovalne poti: "Rezultati so mi dobra motivacija za naprej."

Drugače pa imata drugi mesti, ki jih je osvojila letos, za Drevovo enako težo: "Ne bi mogla primerjati Maribora in Flachaua. V Flachauu so bile prve stopničke in ko nekaj doživiš prvič, je to nekaj posebnega. Potem pa so bile druge doma in so bile zopet nekaj posebnega. Oboje je bilo več, kot sem pričakovala."

Trener slovenske ženske ekipe za tehnični disciplini Denis Šteharnik je bil prav tako zadovoljen z izkupičkom Drevove: "Odličen rezultat za konec sezone. Kot je verjetno omenila že sama, so ji malce pošle moči zaradi tistega virusa, ki ga je staknila v Jasni. Pustil je nekaj posledic, kondicijsko se ni mogla optimalno pripraviti, vendar naredili smo, kar smo lahko. Mislim, da je maksimalno to izkoristila in zato sem zadovoljen z rezultatom in dosežki. Ob tej priliki bi se rad zahvalil ekipi, da smo lahko vse sploh naredili. Najprej Ani Drev in ostalim puncam, trenerju Robertu Žanu, serviserju Mihu Kosmaču, kondicijskemu trenerju Urošu Jelenu. Tehnični ekipi se zahvaljujem za zelo dobro sodelovanje, da smo to sploh lahko naredili. Zdaj je na sporedu državno prvenstvo, potem sledi približno 10 dni premora, nato pa že sledijo testiranja za naslednjo sezono."

12. v pokalu narodov

V pokalu narodov so slavile skupno zmago Avstrijke (4787) pred Italijankami (4258) in Švicarkami (4255). Slovenke so med 19 ekipami sezono končale na 12. mestu z osvojenimi 922 točkami. Najuspešnejši Slovenki sta bili v pravkar končani sezoni 2015/16 Ilka Štuhec v hitrih disciplinah in Ana Drev, ki nastopa samo v veleslalomu. Štuhčeva, 25. smukačica in 12. superveleslalomistka sezone, je sezono končala na 33. mestu skupno (303 točk), Drevova pa na 35. mestu skupno (283 točk).

V slovenski ekipi je točke v končani sezoni osvojilo vsega skupaj sedem tekmovalk. Ob Štuhčevi in Drevovi še Maruša Ferk (121), Vanja Brodnik (65), Ana Bucik (59), Katarina Lavtar (40) in Tina Robnik (21).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.