Šport
57 ogledov

Ana Drev vodi po prvi vožnji

Ana Drev
1/9
EPA
Ana Drev je bila najhitrejša po prvi vožnji na veleslalomski tekmi za svetovni pokal v Lienzu. Lara Gut je zaostala dve, Eva-Maria Brem pa šest stotink. V finale se je uvrstila tudi Katarina Lavtar, ki je dosegla 29. čas (+2,19).

Tridesetletna Ana Drev je očitno v življenjski formi. Po sedmem mestu na zadnji veleslalomski tekmi v Courchevelu, kar je njena najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala, je tokrat v Lienzu s številko 11 prevzela vodstvo v prvi vožnji.

Za dve stotinki je ugnala Švicarko Laro Gut, za šest pa Avstrijko Evo-Mario Brem. Blizu sta bili tudi Tina Weirather (+0,18) in Viktoria Rebensburg (+0,22), šesta Federica Brignone pa je za Slovenko zaostajala za skoraj sedem desetink.

Drevova je bila pri prvem merjenju časa stotinko za Gutovo, na drugem vmestnem času pa je že vodila za osem stotink. Prednost se je nato do cilja nekoliko zmanjšala. V prvem nastopu se je sicer od tekmovanju že poslovila Američanka Lindsey Vonn.

S številko 33 se je nato kot druga Slovenka na progo podala Katarina Lavtar. V cilj je prišla z zaostankom 2,19 sekunde, to pa je takrat zadoščalo za 25. mesto.

Do nastopa Tine Robnik, ki se je na progo podala s številko 54, je Lavtarjeva izgubila tri mesta, 28. pa je ostala tudi pob odstopu rojakinje. Pred Robnikovo je bila sicer tekma kar nekaj časa prekinjena zaradi padca Švedinje Nathalie Eklund.

Pred nastopom 17-letne debitantke Mete Hrovat s številko 61 je Lavtarjeva padla na 29. mesto. Hrovatova je v cilj prišla s 35. časom (+2,46), obe Slovenki pa sta nato svoji uvrstitvi tudi zadržali. Hrovatovo je od druge vožnje ločilo le 16 stotink.

 

Komentarjev 1
  • Miran61 17:06 28.december 2015.

    A vam povem kaj se je zgodilo potem? Ah, vam raje prizanesem.