Šport
51 ogledov

Petrušićeva do srebra

Ana Petrušić Taekwondo Facebook
Na evropskem prvenstvu v taekwondoju v švicarskem Montreuxu je odlično nastopila Ana Petrušić, ki je osvojila svojo prvo medaljo.

V kategoriji do 49 kilogramov je Ana Petrušić premagala tri nasprotnice, tudi vodilno na svetovni lestvici, Francozinjo Yasmino Aziez, le v finalu je morala priznati premoč Srbkinji Tijani Bogdanović. Ta je zmagala s 7:0.

V prvem dvoboju je mlada Ljubljančanka dokazala, da je na prvenstvo bolje pripravljena kot leto starejša Ciprčanka Irene Pasiouli, saj jo je porazila z visoko razliko šestih točk (8:2).

V četrtfinalu je Petrušićeva odlično nadzorovala potek dvoboja, saj je bila dovolj aktivna, da je prva nosilka turnirja, Francozinja Yasmina Aziez, ki je čakala na njeno napako, ni mogla presenetiti. V dodatni rundi je bila sicer Francozinja blizu točki z ročnim udarcem, a je takoj zatem do nje poskusila priti tudi Slovenka. Z nogo je zadela nasprotnico v prsi. Elektronska naprava je zabeležila dovolj močan stik, po katerem je Slovenija na letošnjem EP prišla do prve medalje.

A se mlada slovenska reprezentantka ni ustavila pri bronu. V polfinalu je presenetila še eno veliko ime taekwondoja. Rusinja Aleksandra Ličagina ji je morala priznati premoč po treh rundah. Podobno presenečenje je uspelo tudi Bogdanovićevi, ki je v drugem polfinalu s 4:2 ugnala trikratno in aktualno evropsko prvakinjo iz Hrvaške, Lucijo Zaninović.

Tako sta se za zlato medaljo udarili mladi predstavnici prihajajočega vala evropskega taekwondoja. V njem pa je tokrat slavila tretja nosilka turnirja, ki navkljub šele 18 letom nadaljuje niz vrhunskih rezultatov, ki jih je v članski konkurenci začela s tretjim mestom na lanskem svetovnem prvenstvu in z uvrstitvijo na letošnje olimpijske igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.