Šport
129 ogledov

Ante Guberac: "Evropa ostaja naš cilj"

ante guberac Barbara Milavec
Nogometaši Kopra so v jesenskem delu prvenstva s sedmim mestom zaostali za pričakovanji, po številnih kadrovskih spremembah pa predsednik kluba Ante Guberac napoveduje uspešnejšo pomlad.

"FC Koper je kot mačka, ima sto življenj. Konec devetdesetih let je bilo slabo, potem pa je klub nekaj let nekako živel in se nekje leta 2004 znova znašel na robu preživetja. Prevzel ga je Milan Mandarić, toda pričakovali smo, da bo naredil precej več, pa so tudi za njim ostali dolgovi. Upam si trditi, da smo danes najbolj urejeno društvo na Primorskem. V zadnjih štirih letih smo poravnali približno 1,2 milijona evrov starih dolgov. Do Mandarića znašajo še nekaj nad pol milijona evrov. Prepričan sem, da bodo v naslednjih dveh letih tudi poplačani. Si predstavljate, kaj bi lahko naredili z vsem tem denarjem, če bi ostal za klubske potrebe?" je trenutno finančno stanje kluba v pogovoru za Primorske novice opisal Ante Guberac, ki je že nekaj let alfa in omega koprskega kluba. 

Pokal edina priložnost za evropsko vozovnico

Kanarčki v jesenskem delu sezone niso blesteli, po zamenjavah na trenerski klopi in v igralskem kadru, pa so polsezono zaključili z domačo zmago proti Olimpiji. Glede na nezavidljiv položaj v domačem prvenstvu, se bodo Koprčani do mesta v Evropi skušali prebiti preko pokalnega tekmovanja, v katerem so se po dramatičnem četrtfinalnem obračunu z Gorico prebili v polfinale. 

"Evropa ostaja naš cilj in tja lahko pridemo le prek pokalnega naslova. Zdaj veste, kaj je cilj. Pripeljali bomo tri okrepitve in videli boste, da bo Koper spomladi zmagoval,” je odločen Guberac, ki v zimskem prestopnem roku napoveduje vsaj štiri okrepitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.