Šport
19 ogledov

Koprčani negledljivi, a uspešni

Koper, Gorica Simon Maljevac
V senci večnega derbija med Mariborom in Olimpijo (3:3) so sinoči na Bonifiki Koprčani gostili Gorico in z minimalnih 1:0 prišli do prve zmage na domačl zelenici v tej ligaški sezoni.

"Moram priznati, da nismo igrali najbolj gledljivo, a smo bili uspešni, kar je v tem trenutku najbolj pomembno. Zaradi serije neuspehov na domačih tleh smo bili pod velikim pritiskom, tako da nam zagotovo ni bilo lahko," je po koncu dvoboja priznal trener Kopra Alen Ščulac.

Primorski derbi je sicer postregel z raztrgano predstavo, nogometaši obeh moštev pa so se še 
nejbolj "izkazali" s številnimi ostrimi prekrški. Dvoboj je z mojstrskim strelom z roba kazenskega 
prostora odločil domači kapetan Ivica Guberac: "Pogrešali smo točke na domačem stadionu, zato smo si srčno želeli zmage. Na srečo je moj strel našel pot do mreže, v drugem polčasu pa smo odigrali zelo taktično."

Simčič nemočen ob mojstrovini Guberca

Po vodstvu so se Koprčani pomaknili v obrambne okope, ki jih nerazpoloženi Goričani do konca 
dvoboja niso uspeli prebiti. Goriški vratar Vasja Simčič je bil po bolečem porazu razumljivo 
nerazpoložen: "Ob strelu Guberca sem bil nemočen. Tekma je bila dokaj groba, mi pa nikakor nismo uspeli resneje ogroziti domačih vratih. Na naslednjih dvobojih moramo pokazati bistveno več in se čim prej dvigniti iz dna lestvice."

Kanarčki so z zmago skočili na šesto mesto, medtem ko Goričani s samo dvema zmagama na 
dvanajstih tekmah držijo osmo pozicijo na prvenstveni lestvici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.