Šport
32 ogledov

Anži v (raz)prodajo: odhaja tudi Eto'o

Sulejman Kerimov EPA
Lastnik ruskega Anžija, ruski milijarder Sulejman Kerimov, je napovedal prodajo večine zvezdnikov kluba.


Nogometni klub Anži iz Mahačkale se je znašel v težavah. Moštvo iz Dagestana ni izpolnilo zelo ambicioznih ciljev, ki jih je po nakupu kluba leta 2011 postavil ruski milijarder Sulejman Kerimov.

Mogotec je zato napovedal prodajo večine zvezdnikov, med njimi Kamerunca Samuela Eto'oja, Brazilca Williana in Rusa Jurija Žirkova. Kerimov je želel v kratkem času iz nič z astronomskimi nakupi ustvariti klub, s katerim bi se ovenčal z lovorikami najelitnejših prvenstev. Račun pa se ni izšel po načrtih mogotca, ki se je po zadnjem bridkem porazu na domačem igrišču z 0:1 proti Rostovu odločil drastično zarezati v klubski proračun. To pomeni tudi slovo najbolj izpostavljenih zvezdnikov.

Remčukov na Twitterju potrdil novico

Predsednik moštva Konstantin Remčukov je na socialnem omrežju Twitter potrdil večje spremembe, ki jih je napovedal lastnik: "Obeta se nam 'velik pretres'. Nekateri naši največjih zvezdniki bodo zapustili Anži, saj se bo proračun kluba zmanjšal za približno od 50 do 70 milijonov dolarjev na leto."

Kluba ne bo prodal

Po poročanju ruskih medijev je kontroverzni lastnik kluba že govoril z igralci Anžija in jim obljubil izplačilo vseh finančnih obveznosti, ki so jim jih dolžni izplačati, prav tako jim je obljubil pomoč pri iskanju novih delodajalcev. Kerimov je obenem zanikal vse glasnejša ugibanja, da namerava prodati klub, v isti sapi pa dodal, da se bo na trenersko mesto že kmalu vrnil nekdanji vodja strokovnega štaba Gadži Gadžijev.

Pred kratkim je klub zapustil nizozemski nogometni strateg Guus Hiddink, ki ga je zamenjal njegov rojak René Meulensteen, vendar pa je bil njegov mandat glavnega trenerja kratkega daha. Meulensteen je dobil nogo po le 16 dnevih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.