Šport
66 ogledov

Armstrong poskrbel za novo "bombo"

lance armstrong Reuters
Kontroverzen ameriški kolesar Lance Armstrong, ki so mu zaradi zlorabe prepovedanih poživil odvzeli vseh sedem naslovov skupnega zmagovalca prestižne dirke po Francije, je poskrbel za novo medijsko bombo.

V intervjuju za francoski Le Monde je dejal, da na dirki Tour de France ni mogoče zmagati brez uporabe dopinga.

"Na Touru preprosto ni mogoče zmagati brez dopinga, gre za vzdržljivostno preizkušnjo, kjer v telesu kolesarja ključno vlogo odigra kisik. Naj vam slednje ponazorim z atletskim primerom. EPO ne bo imel učinka, če ga denimo vzame sprinter, da bi zmagal na sto metrov, ključen pa bo pri zmagi dolgoprogaša na razdalji deset tisoč metrov. To je očitno," je brez dlake na jeziku razlagal Lance Armstrong.

"Ne. Nisem izumil dopinga. Sem le človek in sem le sodeloval v tem sistemu, ki je obstajal že v davnini. Obstajal je že davno pred menoj, še v antičnih časih in nikoli ne bo izginil," je še dejal razvpiti Američan.

Komentarjev 1
  • Jaka Marinšek 12:57 28.junij 2013.

    dajte kdaj poiskat originalen članek in ne samo kopirat tekste od drugi slovenskih tračerjev... Armstrong je rekel : " it would have been impossible to win the world's greatest race without doping." in ne da je še vedno. Toliko neumen ...prikaži večn da bi šel to izjavit ni niti on.