Šport
43 ogledov

Armstrong prodal 10 milijonov dolarjev vredno posestvo

lance armstrong majice Reševalni pas/Twitter
Lance Armstrong, osrednja osebnost največjega dopinškega škandala v zgodovini športa, ima po dosmrtnem suspenzu zaradi dolgoletne sistematične zlorabe dopinga in izbrisu vseh dosežkov še naprej velike težave.

Proti Lanceu Armstrongu na ameriških sodiščih teče več sodnih procesov. Zdaj je prodal veliko posestvo v Teksasu.

Armstrong, ki je letos v televizijskem pogovoru z Oprah Winfrey priznal sistematično zlorabo dopinga in tako ostal brez vseh dosežkov, tudi sedmih zmag na Dirki po Franciji, je prodal 0,8 hektarja veliko luksuzno posestvo v Austinu, zgrajeno v španskem kolonialnem slogu, ki ga je kupil leta 2004, danes poročajo ameriški mediji.

Kljub temu še namerava ostati v zvezni državi Teksas. Kupec njegovega posestva, cena pri lokalnem nepremičninskem agentu je bila deset milijonov dolarjev, je bil naftni magnat Al Koehler.

Armstrongovo imetje je ocenjeno na od 60 do 110 milijonov dolarjev, vendar se zaradi laganja in dopinških prevar spopada s tožbami, po katerih lahko tudi bankrotira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.