Šport
30 ogledov

Armstronga se izogibajo kot gobavca

Matthew McConaughey Lance Armstrong FameFlynet
Osramočeni kolesarski zvezdnik Lance Armstrong je napovedal vrnitev na tekmovanja, konec tedna naj bi se udeležil plavalnega mitinga pod okriljem Univerze v Teksasu, a si je premislil.

Ob napovedi Lanca Armstronga, ki se je želel udeležiti plavalnega mitinga pod okriljem Univerze v Teksasu, se je ostro odzvala Mednarodna plavalna zveza (Fina).

Enainštiridesetletnik, ki je zaradi dopinških prekrškov ostal brez sedmih naslovov na kolesarski dirki po Franciji, Ameriška protidopinška agencija (Usada) pa mu je izrekla dosmrtno prepoved nastopanja, je za konec tedna načrtoval nastop na plavalnem mitingu v domačem Austinu. Temu je ostro nasprotovala Fina, ki je v izjavi za javnost sporočila, da nekdanji kolesar zaradi prepovedi ne sme nastopiti.

Izvršni direktor organizacije US Masters Swimming Rob Butcher je za časnik New York Times dejal, da je Armstrongovega agenta obvestil, da mu ne bodo pustili nastopiti, Američan pa se je odločil odpovedati mitingu. Omenjeni časnik poroča, da so predstavniki Usade stopili v stik z ameriško plavalno zvezo in jih opozorili na Armstrongovo prepoved nastopanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.