Šport
28 ogledov

ATP potrdil Portorož

aljaž bedene tenis Reuters
Mednarodno združenje teniških poklicnih igralcev (ATP) je Teniški zvezi Slovenije dokončno potrdilo datum za organizacijo turnirja serije ATP Challenger, ki bo od 1. do 7. julija letos v Portorožu, so sporočili s TZS.

Turnir bo potekal v času drugega tedna turnirja za grand slam v Wimbledonu, zato na TZS pričakujejo kakovostno udeležbo igralcev, ki bodo že končali z nastopi v Londonu.

Na TZS napovedujejo tudi številne spremljevalne prireditve na najmočnejšem domačem teniškem turnirju v Sloveniji, ki so jih poimenovali kar Festival slovenskega tenisa. Želijo si, da bi dogodek prerasel v enega največjih športnih dogodkov v Sloveniji.

Nagradni sklad turnirja bo 35 tisoč dolarjev, pri krovni slovenski teniški organizaciji pa si bodo prizadevali, da bi na turnirju nastopili vsi trije najboljši slovenski igralci, Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.