Šport
27 ogledov

Avstralskega veslača poslali domov

josh booth avstralija veslač osmerec jezero EPA
Avstralski veslač Josh Booth, ki ga je pred dnevi zaradi razgrajanja v vinjenem stanju aretirala britanska policija, je moral predčasno odpotovati domov. Tako se je odločil avstralski olimpijski komite, ki je s tem poslal sporočilo tudi vsem ostalim športnikom.

Avstralskega veslača Josha Bootha, ki so ga na olimpijskih igrah v Londonu aretirali zaradi razgrajanja v vinjenem stanju, je doletela kazen avstralskega olimpijskega komiteja – pot domov. Britanska policija se je odločila, da ga zaradi incidenta ne bo preganjala. Gre za lepo opozorilo vsem športnikom, česa se na olimpijskih igrah ne sme početi.

Booth je po neuspehu svoje ekipe v finalu osmercev v sredo ponoči v bližini veslaškega centra Eton poškodoval izložbeni okni dveh trgovin. Iz avstralskega olimpijskega komiteja so sporočili, da se je Booth lastnikoma omenjenih trgovin opravičil, plačal pa bo tudi kazen v višini 1400 funtov (1769 evrov). Enaindvajsetletni Booth, ki je z veslaškim tekmovanjem sicer že končal, se bo v Avstralijo vrnil v soboto, je pojasnil tiskovni predstavnik avstralskega olimpijskega komiteja Mike Tancred.

Veliko dela za antidopinške komisije

Protidopinški stroj deluje kot naoljen, v Londonu so sporočili ime še enega dopinškega grešnika. Maročan Amine Laalou bi moral na olimpijskem stadionu nastopiti v kvalifikacijah teka na 1500 m, vendar pa Maročana ni bilo na startu. Izkazalo se je, da je bil razlog doping.

Maročanu so britanske oblasti v četrtek preprečile vstop v državo, zato se je v petek vrnil nazaj v domovino in ni nastopil v kvalifikacijah. Po poročanju francoskih medijev je bil Maročan pozitiven na prepovedani diuretik furosemide na mitingu diamantne lige v Monte Carlu 20. julija letos.

Amine Laalou london 2012 | Avtor: EPA EPA
Mednarodna atletska zveza je prejšnji mesec prepovedala nastop na olimpijskih igrah v Londonu še eni maroški atletinji, prav tako tekačici na 1500 m. Mariem Alaoui Selsouli je oddala pozitiven vzorec na omenjeni prepovedani diuretik na pariškem mitingu diamantne lige 6. julija. Atletinji, ki je enkrat že dobila dvoletno prepoved nastopanje, grozi dosmrtna prepoved tekmovanj. Omenjeni močan diuretik se v športu uporablja kot sredstvo za prikrivanje uporabe drugih prepovedanih sredstev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.