Šport
29 ogledov

Britanska policija aretirala vinjenega veslača

josh booth avstralija veslač osmerec jezero EPA
Avstralski veslač se je znašel v nemilosti britanske roke pravice. James Booth, eden izmed veslačev avstralskega osmerca, naj bi se po šestem mestu njegove reprezentance nekoliko spozabil in v vinjenem stanju uničil izložbeno okno v bližini veslaškega prizorišča.

Vodja avstralske veslaške ekipe in dvakratni olimpijski prvak v četvercu Nick Green ni vedel, če je bil poleg Bootha prisoten še kakšen veslač iz dežele tam spodaj. "Izvedeli smo, da je bil vpleten alkohol, več podrobnosti pa ne vem," je povedal Green.

Bootha, ki je včeraj osvojil šesto mesto v osmercu, je aretirala britanska policija in ga odpeljala na zaslišanje. Po neuradnih podatkih naj bi Booth na policijski postaji omedlel in se udaril v glavo, zato so ga morali odpeljati v bolnišnico. Green nesrečnega veslača ni obiskal v zaporu ali bolnišnici, je pa potrdil, da je njegovo stanje preveril zdravnik avstralske ekipe.

"Obtožba ni bila vložena. Jutri se mora vrniti na policijo, kjer ga bodo verjetno zaslišali in iz tega naredili nek zaključek. Po koncu preiskave bom z veseljem na voljo za komentarje," je povedal Green, ki ni ponudil odgovora na vprašanje, kakšne kazni bodo Bootha doletele s strani avstralske veslaške zveze. "Počakal bom na informacije in se na podlagi tega odločil o nadaljnjih ukrepih," je dodal 44-letni nekdanji olimpijski prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.