Šport
22 ogledov

Čop in Špik navdušila tudi oblast

Iztok Čop Luka Špik olimpijske igre London 2012 Stanko Gruden/STA
Ob bronasti veslaški kolajni je Iztoku Čopu in Luki Špiku čestitalo tudi državno vodstvo.

Predsednik republike Danilo Türk je čestital veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ob osvojitvi bronaste medalje v dvojnem dvojcu na olimpijskih igrah v Londonu. Kot je poudaril, dvomov, da danes ne bi dobila olimpijske medalje, ni bilo, saj sta že v polfinalu pokazala, da sta med nespornimi favoriti finalne tekme.

"Vsi navijači doma smo že od jutra nestrpno pričakovali in se veselili vajinega nastopa. Občutke vznemirjenja ob spremljanju finalne tekme pa so spremljali ponos, navdušenje ter visoko spoštovanje vajinega športnega talenta in izkušenj," je v čestitki zapisal predsednik republike.

Dodal je, da Čopa in Špika odlikujejo izjemne lastnosti, kot so vztrajnost, odločnost, samozavest in trdo delo, kar so aduti najboljših športnikov in izjemnih osebnosti. Te vrline so prispevale k vsem njunim dosedanjim odličnim športnim uspehom in služijo kot vzor mlajšim generacijam športnikov, ki bodo v prihodnje sledili njuni poti, je še poudaril.

Bronastima veslačema je čestital tudi predsednik državnega zbora Gregor Virant. V čestitki je zapisal, da je osvojitev olimpijske medalje primer izjemne vztrajnosti, predanosti in sledenja osebnemu cilju. "Bronasta medalja je rezultat dolgoletnega dela, v katero so vpeta tudi prizadevanja družinskega okolja, društev, trenerjev, stroke in športnega podpornega okolja," je poudaril Virant.

Čestitkam se pridružuje tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk. Poudaril je, da sta Iztok Čop in Luka Špik z osvojeno kolajno ponovno potrdila vlogo, ki jo imajo veslaški športi v Sloveniji.

Komentarjev 1
  • Klemen Zec 21:43 02.avgust 2012.

    čestitke obema, čeprav se nista "obrajtala"razumem, da so tudi politiki čestitali bronastima veslačema na OI v Londonu, da pa minister(drekač) Žiga Turk čestita k uspehu veslačema, ko športnikom jemlje denarna sredstva za trening in obstoj slov.športa je pa skrajno ...prikaži več perverzno, sicer je pa tudi Hitler na OI tistega časa čestital šprtnikom, a le nemškim ?