Šport
25 ogledov

Avstrijci so čakali 1009 dni

Hannes Reichelt EPA
Avstrijec Hannes Reichelt je zmagal v superveleslalomu za svetovni pokal v Beaver Creeku.

Reichelt je vodilnega v seštevku Norvežana Kjetila Jansruda, ki je pred tem slavil na treh tekmah zapored, ugnal za 52 stotink. Tretji je bil Francoz Alexis Pinturault (+0,62). Slovenca sta ostala brez točk. Klemen Kosi je bil 34. (+2,72), Martin Čater pa je odstopil že po prvem merjenju časa, ko je bil 39.

Reichelt je preprečil četrto zaporedno in skupno sedmo zmagoslavje Jansruda. To mu je na progi ptic roparic uspelo z izjemno predstavo brez napak, kar mu je prineslo tudi precejšnjo prednost pred favoriziranim Norvežanom. In tudi prvo avstrijsko moško slavje v tej disciplini po kar 1009 dnevih. Reichelt je zabeležil že osmo najvišjo stopničko v pokalu, peto v superveleslalomu in tretjo v Beaver Creeku.

"Noro, popolnoma noro," se je na cilju veselil Reichelt in priznal, da je vozil povsem na meji: "Bil sem čisto na robu. Na vsakem skoku sem mislil, da me bo odneslo s proge. Ampak tako se je pač treba lotiti superveleslaloma."

Jansrud je pred tem v manj kot tednu dni osvojil polovico svojih zmag v pokalu. Prvi je bil v smuku in superveleslalomu konec prejšnjega tedna v kanadskem Lake Louisu, ko je v dveh dnevih dvakrat stopil na najvišjo zmagovalno stopničko, potem pa je v petek v tretjem nastopu sezone slavil še na smuku v Beaver Creeku. Jansrud pred nedeljskim slalomom vodi v skupnem in superveleslalomskem seštevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.