Šport
78 ogledov

Avstrijski najstnik izkoristil grobo napako risov

Slovenija Avstrija Podmežakla Reševalni pas/Twitter
Slovenski hokejisti na domačem turnirju niso vpisali zmage.

Hokejska reprezentanca Slovenije je na tekmi 3., zadnjega kola prijateljskega turnirja na Jesenicah po podaljšku izgubila z Avstrijo z (1:2).

Slovenci so domači pripravljalni turnir na Jesenicah končali s porazom po podaljšku, ki jim je prinesel šele prvo točko na tekmovanju. Pred tem so v četrtek s Francijo izgubili z 2:3, v petek pa z Belorusijo z 0:3.

Tudi današnjo tekmo je, tako kot tisto proti Franciji, v vratih začel Žan Us (v petek je branil mladi Val Usnik), Slovenci pa so morali za začetek v uvodni tretjini pokazati dobro igro ob igralcu manj na ledu, saj so imeli dve zaporedni izključitvi. Us in domača obramba nista klonila, a na drugi strani Slovenci tudi niso premagali Davida Madlenerja, ko so bile moči izenačene. Najlepšo priložnosti sta imela Anže Kuralt, ko je po podaji Kena Ograjenška v 12. minuti zadel okvir gola, ter Ograjenšek tri minute zatem.

V nadaljevanju so do prvega "power playa" prišli tudi domači, prednost pa je v 27. minuti le izkoristil Ograjenšek, ki je z močnim strelom preusmeril plošček v mrežo, potem ko mu je podal Nik Simšič. A minimalne prednosti Slovenci niso znali dolgo zadržati, saj so Avstrijci že nekaj minut zatem hitro akcijo kronali z izenačenjem, s strelom med nogami je Usa premagal Felix Maxa.

V zadnji tretjini zadetkov ni bilo več, Slovenci so bili precej neučinkoviti, so si pa po prekršku Avstrije v zadnji minuti priigrali priložnost, da bi v podaljšku morda lahko prišli do zmage. A se nato tudi dodatni del ni razpletel po željah domačih, ki jim je plošček ušel iz napadalne tretjine, v protinapad je pobegnil mladi adut Avstrije Marco Kasper in Simšič ga je nepravilno ustavil ob prodoru. Kazenski strel pa je nato 17-letni Kasper rutinirano spremenil v zadetek in poskrbel za zmago Avstrije.

Naslednjič se bo slovenska vrsta predvidoma zbrala februarja, ko bo v Celovcu podoben turnir s štirimi udeleženkami, pred spomladanskim drugoligaškim SP v Ljubljani pa bo nato Slovenija igrala še nekaj prijateljskih tekem.

Turnir štirih držav, 3. kolo:

Slovenija - Avstrija 1:2* (0:0, 1:1, 0:0)
Francija - Belorusija 3:6 (1:2, 2:0, 0:4)

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

LESTVICA:
1. Belorusija 8
2. Avstrija 5
3. Francija 4
4. Slovenija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.