Šport
262 ogledov

Tivolski spopad vodilnih po okusu Madžarov

SŽ Olimpija Profimedia
Ljubljanski hokejisti so danes igrali derbi vodilnih ekip regionalnega tekmovanja.

SŽ Olimpija je v dvorani Tivoli klonila proti madžarskemu Fehervarju (1:2), a kljub temu zadržala vodstvo na lestvici lige ICEHL.

Na začetku tekme so se v dvorani z minuto molka poklonili spominu na nedavno preminula člana slovaške ekipe, igralca Borisa Sadeckega in direktorja Dušana Paška. Zaradi tragične smrti mladega igralca so Ljubljančani tudi prestavili za petek načrtovano tekmo s tekmecem iz Bratislave.

SŽ Olimpija ICEHL Šport Hokejisti Olimpije po tragični smrti Sadeckyja brez tekme

Uvodna tretjina ni prinesla zadetkov, a vseeno precej akcije in pravi spopad vodilnih ekip. Ti sta se menjali pri prevladi na ledu, nekaj več od igre pa so vendarle imeli domači, najlepše priložnosti so imeli Miha Logar, Daniel Murphy in Nik Simšič. Na drugi strani pa je moral tudi domači vratar Paavo Hölsä, ki je tokrat dobil priložnost za igro, nekajkrat dobro posredovati.

V nadaljevanju so imeli domači terensko premoč, ki pa je bila jalova. A že za začetek so si privoščili napako, ko so na sredini igrišča izgubili plošček, nato je Bálint Magosi sam pridrsal pred Hölsäja in ga premagal. Nato so imeli polpriložnosti še Murphy, Luka Kalan in Žan Jezovšek, toda Rasmusa Tirronena niso znali premagati. Za nameček so domači sredi tekme dobili še en gol in naloga proti čvrstim Madžarom je postala še težja.

Fehervar je bil dovolj trden, da je v zadnji tretjini zadržal prednost, domače pa je iz tira vrgla tudi poškodba Joone Ervinga, ki so v ga morali v 45. minuti, potem ko je z glavo zadel v ogrado, odpeljati na nosilih. Pozneje so domači sicer poskušali, a so največkrat naleteli na čvrst zid gostov, ki so jim tudi ob precej grobi igri dovolili le nekaj polpriložnosti.

Tako so morali zeleno-beli ob koncu tekme že zgodaj tvegati tudi brez vratarja, ob madžarski izključitvi so imeli tudi prednost 6-4. Ostala je neizkoriščena, nato pa je Blaž Tomaževič pol minute pred koncem vendarle spravil plošček v mrežo. V naslednji akciji so sicer nato domači zadeli še enkrat, toda sodniki so pokazali, da so bili v prepovedanem položaju, tako da so se morali sprijazniti s tesnim porazom.

ICEHL, 17. kolo:

SŽ Olimpija - Fehervar 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Bolzano - VSV Beljak 3:2** (0:1, 1:0, 1:1, 0:0) 
KAC Celovec - Salzburg 2:3* (2:0, 0:2, 0:0, 0:1)
Innsbruck - Vienna Capitals 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Black Wings Linz - Pustertal 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Graz 99ers - Dornbirn 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

PRELOŽENO:
Bratislava Capitals - Orli Znojmo

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

LESTVICA:
1. SŽ Olimpija 36 (-1)
2. Fehervar 35
3. Salzburg 32 (+2)
4. Innsbruck 32 (+1)
5. Bolzano 29
6. Vienna Capitals 28
7. VSV Beljak 25
8. KAC Celovec 25
9. Orli Znojmo 23 (-1)
10. Bratislava Capitals 20 (-3)
11. Graz 99ers 20
12. Dornbirn 19 (-1)
13. Black Wings Linz 15
14. Pustertal 12 (-1) 

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.