Šport
95 ogledov

Kraken ni bil kos Naftarjem, prva zmaga Chicaga

Edmonton Oilers Profimedia
V noči na torek so bile v ligi NHL odigrane tri tekme.

Hokejisti Edmonton Oilers so prišli še do sedme zmage na osmi tekmi in so najboljša ekipa zahodne konference. Tokrat je kanadska zasedba ugnala novinca v ligi Seattle Kraken s 5:2. Junak tekme je bil nemški napadalec Leon Draisaitl z dvema goloma, enega je dosegel s prvim strelom na tekmi v tretji minuti, in dvema podajama. Skupaj je že pri 17 točkah (sedem golov, 10 podaj), enak izkupiček ima njegov soigralec Connor McDavid, ki je tokrat prispeval podajo. Potenten Edmontonov napad dopolnjuje tudi Ryan Nugent-Hopkins, ki sicer še nima zadetka v sezoni, zato pa največ podaj v ligi (11); tokrat je vpisal eno.

Tampa Bay Lightning je s 3:2 odpravila Washington Capitals, pri čemer je Anthony Cirelli zbral gol in dve podaji za zmagovalce. Zvezdnik Washingtona Aleks Ovečkin je tokrat ostal brez točkovnega izkupička, tako da ostaja tretji na lestvici strelcev s 15 točkami (9 golov, 6 podaj).

Chicago Blackhawks pa so v dvoboju predzadnjih ekip zahodne in vzhodne konference s 5:1 premagali Ottawo Senators, kar je bila njihova sploh prva zmaga v sezoni. Patrick Kane, ki je pred tem manjkal zaradi covida-19, je prispeval tri gole in podajo za zmagovalce. "Pomembno je, da smo prišli do prve zmage. Zdaj nam je nekako padlo breme z ramen," je dejal Kane.

anže kopitar NHL Šport Kralji prvič v sezoni povezali dve zmagi

Slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki je s sedmimi goli in šestimi podajami na petem mestu med strelci, nov obračun čaka v noči na četrtek, ko bo z Los Angeles Kings gostil trenutno tretjo ekipo zahoda St. Louis Blues (12 točk). Los Angeles (7), ki bo lovil tretjo zaporedno zmago, je 12.

NHL, izidi:

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 3:2
Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 5:1
Edmonton Oilers - Seattle Kraken 5:2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice