Šport
26 ogledov

Azerbajdžanska vlada grozila novinarju

Azad Rahimov EPA
Tik pred koncem krstnih evropskih iger v Bakuju se spet krepijo kritike na račun azerbajdžanskih oblasti.

Novinarji brez meja so v petek sporočili, da je azerbajdžanska vlada grozila v Nemčiji živečemu azerbajdžanskemu novinarju Eminu Milliju.

Minister za šport Azad Rahimov naj bi po poročanju te organizacije novinarju preko tretjih oseb sporočil, "da ni več varen".

Milli je bil med tistimi novinarji, ki so bili pred igrami zelo kritični do stanja človekovih pravic v državi. "Osupli smo nad grožnjo ministra novinarju, ki živi v Nemčiji," so zapisali pri Novinarjih brez meja. Poslovodja Christian Mihr pa je v Berlinu pozval: "Vlada v Bakuju naj končno začne spoštovati človekove pravice ter dopusti svobodo govora in tiska."

Še enkrat so na stanje v državi opozorili tudi pri Amnesty International, kjer so opozorili predvsem na poročanje novinarjev, ki v avtoritativno vodeni državi nimajo pravice prikazati problemov družbe. Pri AI so zato še enkrat zahtevali, naj vlada iz zapora izpusti več kot 20 ljudi, ki so priprti zaradi kritiziranja oblasti.

Azerbajdžanska vlada te očitke zavrača in trdi, da političnih zapornikov v državi ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.