Šport
16 ogledov

Backes s štirimi goli pokopal Kojote

Elliott St. Louis Blues San Jose Sharks NHL končnica četrtfinale prvi krog Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali deset tekem. Onstran Atlantika najbolj odmeva visok poraz hokejistov Arizona Coyotes, ki so na domačem ledu dvorane v Glendalu izgubili s kar 0:6 proti moštvu St. Louis Blues. Štiri od šestih zadetkov na tekmi je prispeval 30-letni kapetan St. Louisa David Backes.

David Backes je še drugič v karieri v ligi NHL na tekmi zadel štiri gole, tokrat zaporedoma v vsega 17 minutah igre. Backes je tako še drugi hokejist Blues, ki se je v zadnjih dveh tekmah veselil vsaj treh zadetkov. T.J. Oshie je pri sobotni zmagi St. Louisa v San Joseju s 7:2 vpisal tri zadetke.

"Odigrali smo najboljših 60 minut v tej sezoni, odlično so se odrezali vsi štirje napadi, sijajni sta bili tudi obramba in vratar Brian Elliott," je moštvo pohvalil Backes. St. Louis je trenutno tretja zasedba centralne skupine in z 51 točkami četrto moštvo zahodne konference, od vodilne ekipe na Zahodu in lige NHL Anaheima pa St. Louis loči sedem točk.

Na sedmem mestu Zahoda je ekipa Los Angeles Kings (47 točk), za katero igra slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar. Kralji bodo v noči s četrtka na petek v dvorani Staples center gostil New York Rangers.

Rekordni shutout Varlamova

Derbi za prevzem vodstva v vzhodni konferenci v Montrealu je pripadel gostujoči ekipi Tampa Bay Lightning, ki je s 4:2 premagala domače moštvo Canadiens.

Pestro hokejsko dogajanje onstran Atlantika je popestril ruski vratar pri ekipi Colorado Avalanche Semjon Varlamov, ki je v gosteh pri Chicago Blackhawks ubranil vseh 54 strelov domačih hokejistov za rekordni shutout v ligi NHL po številu obramb v gosteh v rednem delu sezone, in še tretjič v sezoni ostal nepremagan pred vrati. Varlamov ima skupno v svoji statistiki 16 kariernih shutoutov.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Buffalo Sabres 4:1
Montreal Canadiens : Tampa Bay Lightning 2:4
Minnesota Wild : San Jose Sharks 3:4*
Chicago Blackhawks : Colorado Avalanche 0:2
Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 2:4
Philadelphia Flyers : Ottawa Senators 2:1**
Nashville Predators : Carolina Hurricanes 3:2
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets 2:4
Arizona Coyotes : St. Louis Blues 0:6
Vancouver Canucks : New York Islanders 3:2

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.