Šport
31 ogledov

Najboljši do novih zmag

sidney crosby penguins Reuters
Hokejisti Anaheim Ducks so v ligi NHL premagali St. Louis Blues s 4:3 in ostali vodilni v ligi. Zmagali sta tudi drugouvrščeni Pittsburgh in tretja ekipa lige New York Islanders.

Matt Beleskey je dobrih devet minut pred koncem srečanja premagal vratarja Martina Brodeurja in odločil srečanje v Anaheimu. Beleskey, ki je bil tudi med podajalci, je s šestnajstimi goli sicer prvi strelec račkov. Dve točki je v domači zasedbi dosegel tudi obrambni igralec Sami Vatanen, asistent pri odločilnem golu domače zasedbe.

Hokejisti Pittsburgha so na derbiju vzhodnega dela premagali Tampo. Zvezdnik Sidney Crosby je bil podajalec pri kar štirih zadetkih domačih, Steve Downie pa se je vrnil po bolezni in zabil dva gola ter bil izbran za igralca srečanja. Otočani so imeli v Calgaryju razpoloženega Johna Tavaresa, ki je dosegel oba zadetka gostov. Vratarja Jaroslava Halaka (22 obramb) pa je premagal le Johnny Gaudreau tri minute in pol pred koncem dvoboja.

Igralci Colorado Avalanche so po kazenskih strelih premagali Edmonton Oilers z 2:1. Matt Duchene je v drugi tretjini podal Danielu Briereju za vodstvo domačih, Benoit Pouliot pa je v začetku zadnje tretjine poskrbel za izenačenje na 1:1. Duchene je nato zadel še v drugi izmenjavi kazenskih strelov, zmago pa je potrdil Alex Tanguay, saj sta bila oba strelca kazenskih strelov pri gostih neuspešna.

Izidi:

Buffalo Sabres : Florida Panthers 0:2
New Jersey Devils : Montreal Canadiens 2:4
Pittsburgh Penguins
: Tampa Bay Lightning 6:3
Carolina Hurricanes
: Philadelphia Flyers 2:1
Minnesota Wild
: Toronto Maple Leafs 3:1
Calgary Flames : New York Islanders 1:2
Colorado Avalanche
: Edmonton Oilers 2:1 (kazenski streli)
Anaheim Ducks : St. Louis Blues 4:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.