Šport
59 ogledov

Balić in Pucelj v Bundesligo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hrvaški rokometaš Ivano Balić si je našel novega delodajalca v Nemčiji, kamor odhaja tudi Peter Pucelj.

34-letni Ivano Balić se bo prvič v karieri preizkusil v nemški Bundesligi, do konca junija 2014 je podpisal pogodbo z Wetzlarjem, ki je zadnjo sezono končal na sedmem mestu.

Za enega najboljših rokometašev zadnjega obdobja je to šesti klub v karieri. Pred tem je igral še za Split, Metković, Portland San Antonio, Zagreb in Atletico Madrid.

"Vesel sem, da sem v Wetzlarju. Še imam sanje. Želim si, da bi naslednje leto igral na visoki ravni," je povedal Balić ob podpisu pogodbe.

Tudi Pucelj v Nemčijo

Slovenski rokometni reprezentant Peter Pucelj, ki je v minuli sezoni domačega prvenstva igral za slovenske državne prvake iz Velenja, si je novega delodajalca poiskal v Nemčiji. Tridesetletni Gorenjec bo v naslednji sezoni igral za klub Eisenach, novinca v nemškem prvenstvu, s katerim je podpisal enoletno pogodbo.

Prekaljeni krožni napadalec je v tujini že igral za Bosno iz Sarajeva in beograjsko Crveno zvezdo, v Sloveniji pa nastopal za Škofjo Loko, Slovenj Gradec in Novo Gorico, v Eisenach pa se je preselil iz Gorenja.

V nemškem prvenstvu bo igralo osem Slovencev, poleg Puclja še Borut Mačkovšek (Hannover), Marko Bezjak in Jure Natek (Magdeburg), Nenad Bilbija (Minden), Primož Prošt (Göppingen), Aleš Pajovič (Lübbecke), Uroš Paladin (Emsdetten).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.