Šport
47 ogledov

Ballmer zapustil Microsoft, posveča za Clippersom

Steve Ballmer Los Angeles Clippers EPA
Nekdanji glavni izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer končuje 34-letno kariero v računalniškem velikanu in se bo v prihodnje posvetil delu lastnika Los Angeles Clippers. Ballmer je v torek sporočil, da odstopa iz upravnega odbora Microsofta.

Miljarder Steve Ballmer je v torek sporočil, da odstopa iz upravnega odbora Microsofta. Po slovesu bo sicer obdržal 333,3 milijona delnic Microsofta, vrednih 15 milijard dolarjev, in bo podjetju na voljo za pomoč pri strategiji in drugih vprašanjih. Večino časa pa bo poleg vodenju košarkarskega kluba namenil tudi dobrodelnim dejavnostim, študiju in učenju. Upravni odbor Microsofta bo imel po Ballmerjevem odhodu deset članov, za zdaj pa ni načrtov za njegovo zamenjavo.

Oseminpetdesetletni Ballmer je pred kratkim rešil agonijo Los Angeles Clippers z nakupom kluba. Zgodba o prisilni prodaji košarkarske ekipe je stara nekaj mesecev. Komisar lige NBA Adam Silver je konec aprila Donalda Sterlinga kaznoval z denarno kaznijo 2,5 milijona dolarjev in izključitvijo iz lige zaradi rasističnih izjav, ki jih je posnela njegova spremljevalka, Silver pa je prav tako sprožil postopek, s katerim so Sterlinga prisilili v prodajo kluba.

Zvezdniki na predstavitvi

Njegova soproga Shelly Sterling, ki je bila polovična lastnica, se je pred tedni z Ballmerjem že dogovorila za prodajo, Sterling pa je kuhal zamero in vložil tožbo proti NBA in Silverju. A sodišče ga je nedavno razglasilo za neprištevnega, tako da ni bilo več ovir za prodajo. Sterling je klub kupil leta 1981 za le 12,5 milijona dolarjev.

Novi lastnik se je že predstavil navijačem, na predstavitvi pa so mu ob bok stopili trener Doc Rivers in zvezdniki Chris Paul, Blake Griffin in DeAndre Jordan. "Nekatere stvari potrebujejo več časa, da se spremenijo, a zdaj sem tu, zagnan in pripravljen na spremembe," je na predstavitvi v Staples Centru dejal Ballmer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.