Šport
8 ogledov

Nov lastnik ekipe LA Clippers

Steve Ballmer EPA
V ZDA se je končala dolga in zapletena zgodba o prisilni prodaji ekipe iz lige NBA Los Angeles Clippers

Novi lastnik je Steve Ballmer, ki je že pred meseci ponudil dve milijardi dolarjev, a je moral na dokončanje postopka prodaje počakati tudi na odločitev sodišča. Sodišče je ustavilo poskus dosedanjega lastnika kluba Donalda Sterlinga; njegova žena, polovična lastnica, je privolila v prodajo, Sterling pa ne, vendar je zdaj sodišče odločilo, da je prodaja mogoča, tako da bo novi lastnik nekdanji izvršni direktor podjetja Microsoft.

"Počaščen sem, da sem lahko postal novi lastnik Los Angeles Clippers. Klub ima izjemne navijače, ki so ostali zvesti kljub slabim časom. Naredil bom vse, da bom našim košarkarjem, vodstvu in navijačem omogočil kar najboljše razmere," je v uradni izjavi napovedal novi lastnik Ballmer.

donald sterling | Avtor: Reuters Reuters
Zgodba o prisilni prodaji košarkarske ekipe je stara nekaj mesecev. Komisar lige NBA Adam Silver je konec aprila Sterlinga kaznoval z denarno kaznijo 2,5 milijona dolarjev in izključitvijo iz lige zaradi rasističnih izjav, ki jih je posnela njegova spremljevalka, Silver pa je prav tako sprožil postopek, s katerim so Sterlinga prisilili v prodajo kluba.

Njegova soproga Shelly, ki je bila polovična lastnica, se je pred tedni z Ballmerjem že dogovorila za prodajo, Sterling pa je kuhal zamero in vložil tožbo proti NBA in Silverju. A sodišče ga je nedavno razglasilo za neprištevnega, tako da ni bilo več ovir za prodajo. Sterling je klub kupil leta 1981 za le 12 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.