Šport
15 ogledov

Balotelli prejel 4.000 žaljivk

Mario Balotelli EPA
Italijanski napadalec Mario Balotelli, član Liverpoola, je v tej sezoni prek družbenih omrežij prejel že več kot 4000 rasističnih sporočil, je objavila britanska protidiskriminacijska organizacija Kick It Out, ki opozarja na porast tovrstnega početja, predvsem prek družbenih omrežij.

Arsenalov Danny Welbeck in Liverpoolov Daniel Sturridge sta prav tako prejela več kot tisoč tovrstnih sporočil. Organizacija ocenjuje, da je bilo v tej sezoni skupno poslanih 134.000 rasističnih sporočil, od tega jih je bilo 39.000 namenjenih članom angleških prvoligaških klubov.

Angleški nogomet se že nekaj časa ponaša s svojo protirasistično politiko, za razliko od angleških zelenic je bilo na nekaterih drugih evropskih večkrat zaznati rasistične vzklike proti temnopoltim igralcem na tekmah. Toda dokazi organizacije Kick it Out namigujejo, da anonimnost na družbenih omrežjih predstavlja novo platformo za rasistične izpade v Angliji.

"Vse skupaj je res šokantno. Vedeli smo, da obstajajo tovrstni izpadi, toda število teh žalitev nas je šokiralo. Da dobi igralec 8000 rasističnih sporočil, je naravnost grozno," je dejala direktorica organizacije Kick It Out Roisin Wood in nadaljevala: "Težav ne bo konec. Nekateri pošiljatelji so mladi ljudje, ki se morajo naučiti, da ne moreš sedeti v svoji sobi in žaliti ljudi na tak način. To je tudi stvar, ki se dotika družbenih omrežij in kako bodo odreagirala na takšne težave."

Mario Balotelli, ki se z rasizmom sooča že vso kariero, je bil tudi sam decembra kaznovan s prepovedjo igranja na eni tekmi in plačilom 35.000 evrov kazni, ker je objavil kontroverzno podobo Super Maria na Instagramu in s tem kršil pravila angleške nogometne zveze. Pod podobo junaka računalniške igrice je med drugim pisalo "skače kot črnec in grabi kovance kot žid".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.