Šport
6 ogledov

Chelsea kaznoval tri navijače

chelsea navijači rasizem Youtube
Navijači Chelseaja so se na podzemni železnici v Parizu zapletli v rasistični dogodek. Francoska in britanska policija sta se odločili za kazenski pregon vpletenih navijačev. Klub pa je trem osebam že prepovedal vstop na tekmo z Burnleyjem.

V torek so se v Parizu na tekmi lige prvakov pomerili nogometaši Chelseaja in Paris Saint-Germaina. Javnost je bolj kot tekma vznemirilo dogajanje pred tekmo na eni izmed postaj pariške podzemne železnice. Pristaši angleškega kluba so se pred tekmo v podzemni železnici znesli nad temnopoltim moškim. Posnetek, ki ga je posnel mimoidoči novinar, nazorno kaže, kako udeleženci incidenta moškega porinejo iz notranjosti vagona nazaj na ploščad, pri tem pa vzklikajo, da so rasisti in da jim je to všeč.

Chelsea se je takoj po objavi posnetka oddaljil od dogodka in ga obsodila za nedopustnega. Chelsea podpira tudi zakonski pregon vpletenih posameznikov, akterjem pa so ob objavi posnetka zagrozili s prepovedjo obiska nogometnih tekem.

Klub je v četrtek javnosti sporočil, da so s pomočjo drugih podpornikov kluba že identificirali tri udeležence incidenta. Tem osebam so za začetek prepovedali vstop na sobotno tekmo, kjer se bo Chelsea pomeril s Burnleyjem, ki so jo zaradi incidenta poimenovali "igra za enakost". Udeležencem incidenta bodo izrekli tudi dosmrtno prepoved obiskovanja tekem, če bodo v preiskavi ugotovili, da so krivi rasističnega ravnanja.

Preiskava še vedno poteka, klub sodeluje s francosko in britansko policijo, hkrati pa naproša svoje pristaše, naj jim pomagajo pri identifikaciji ostalih udeležencev. Trener Chelseaja Jose Mourinho je izrazil osramočenost nad dejanji navijačev. Dodal je še, da ti posamezniki niso del kluba, saj Chelsea ni to, kar so ti udeleženci dogodka pokazali.

"Radi bi jasno povedali, da se nam gnusi dogodek na pariškem metroju. Zgroženi smo nad tem, kar smo videli," pa je povedal predstavnik kluba Steve Atkins in dodal: "Gospodu Souleymaneju se opravičujemo za obnašanje manjšega števila posameznikov. Poslali mu bomo tudi pisno opravičilo in ga kot gosta povabili na eno izmed naših tekem. Sodelujemo s policijo in to bomo počeli še naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.