Šport
43 ogledov

Bankrot zmagovalke OP Francije

Iva Majoli, zmaga French Open 1997 Profimedias
Po finančnih težavah slovitega hrvaškega teniškega igralca Gorana Ivaniševića se je v identičnih težavah znašla tudi Iva Majoli.

Zmagovalka odprtega prvenstva Francije v Parizu iz leta 1997 upniku dolguje 59 milijonov kun (7,9 milijona evrov) in decembra je na sodišču razpisana obravnava o morebitnem stečajnem postopku njenega teniškega centra. Trgovsko sodišče v Zagrebu, ki je že oktobra lani imenovalo stečajnega upravitelja teniškega centra Ive Majoli, je obravnavo o morebitni uvedbi stečajnega postopka sklicalo za 7. december.

Na decembrsko obravnavo sta poleg Ive Majoli-Marić povabljena tudi Stanislav in Drago Majoli, ki sta navedena kot direktorja njenega teniškega centra, obema pa je zagrebško trgovsko sodišče že naložilo, da predata dokumentacijo o svojih nepremičninah in premičninah ter finančnem stanju na bančnih računih.

Dosedanji postopki trgovskega sodišča so pokazali, da je Iva Majoli-Marić lastnica dveh stanovanj v Zagrebu v skupni vrednosti osem milijonov kun. Teniški center v elitni četrti v hrvaški prestolnici je vreden 21 milijonov kun, njena restavracija v Novem Vinodolskem pa 5,6 milijona kun.

Po doslej zbranih podatkih nekdanja hrvaška teniška zvezdnica ni sposobna poravnati svojega kar 59 milijonov kun finančnega dolga do podjetja H-ABDUCO, ob tem pa kaže omeniti, da je - po podatkih hrvaške finančne agencije Fina - teniški center Ive Majoli v minulem letu prijavil izgubo v višini 33,3 milijona kun, njegov skupni dolg pa znaša več kot 47,6 milijona kun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.