Šport
18 ogledov

Barça brez prestopov do leta 2016

Barcelona EPA
Športno arbitražno razsodišče (CAS) je zavrnilo pritožbo Barcelone, ki tako ne bo smela trgovati do leta 2016.

CAS je odločitev potrdil v torek zjutraj in tako dal zeleno luč sankcijam Fife, ki je Barcelono kaznovala z enoletno prepovedjo trgovanja z nogometaši. Fifa je Kataloncem očitala, da so se posluževali nekorektnih postopkov pri prestopih tujih mladoletnih nogometašev.

Pred nekaj tedni so veljaki Barcelone obiskali CAS in trdili, da so bile nepravilnosti le administrativne narave in izrazili pripravljenost popolnega sodelovanja z razsodiščem. CAS je španskim podprvakom izrekel tudi kazen v višini 375.000 evrov.

Lahko podaljšujejo pogodbe

Barcelona tako do leta 2016 ne bo mogla pripeljati novih okrepitev, lahko pa bo podaljševala pogodbe s trenutnimi člani kluba. To bi se lahko zgodilo z Danijem Alvesom, ki se mu po tej sezoni izteče dogovor z Blaugrano.

Katalonci bodo lahko v svoje moštvo spet vpoklicali nogometaše, ki jih imajo na posoji pri drugih klubih. Tako bi se lahko v matično moštvo vrnila Denis Suárez in Gerard Deulofeu, ki trenutno igrata za Sevillo. Na začasnem delu pri drugih moštvih so tudi Alex Song (West Ham), Ibrahim Afellay (Olympiacos) in Cristian Tello (Porto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.