Šport
29 ogledov

Sumljivo: Messi postal sledilec Chelseaja

Messi Instagram Instagram
Lionel Messi se je na dan, ko je Barcelona odpustila športnega direktorja Andonija Zubizarreto, na družbenem omrežju "spoprijateljil" s Chelseajem, Filipejem Luísom in Thibaujem Courtoisom.

Argentinčevo "sledenje" na Instagramu morda ne bi dvignilo toliko prahu, če ne bi na isti dan številni španski mediji začeli na veliko poročati o naraščajočih nesoglasjih med Lionelom Messijem in trenerjem Luisom Enriquejem. Poleg tega sta se v ponedeljek od Barcelone poslovila športni direktor Andoni Zubizarreta in njegov asistent Carles Puyol.

Signalov za odhod vse več

Znana španska radijska mreža COPE je po tekmi proti Realu Sociedadu poročala o izmenjavi besed med Messijem na eni in klubskim vodstvom in Enriquejem na drugi strani. Argentinec naj bi izrazil nezadovoljstvo zaradi vse večje avtoritarnosti trenerja Barçe. Prav COPE je prejšnji teden poročal, da bo leto 2015 tisto, ko bo Messi prestopil v Chelsea, kjer že igra eden njegovih najboljših prijateljev iz mladinskega staža - Cesc Fábregas.

Messijeve objave na Instagramu so še bolj "sumljive" tudi zaradi poročanja časnika El Mundo Deportivo, ki je razkril, da je na prvem treningu v letu 2015 prišlo do odkritih nesoglasij med Enriquejem in Messijem, potem ko trener ni zapiskal prekrška nad Argentincem, ki se je nato spustil v razpravo s šefom stroke pri Kataloncih.

Opravičilo otrokom za odsotnost

Številni navijači Barcelone so se v ponedeljek sicer zbrali na objektu Mini Estadi, kjer so nogometaši Blaugrane opravili odprti trening po nedeljskem porazu proti Sociedadu. Messija ni bilo na treningu, na razočaranje številnih otrok, ki v teh dneh v Španiji še vedno lahko uživajo v božičnih počitnicah. 

Katalonski velikan je odsotnost Messija pojasnil z besedami, da ima Argentinec težave z želodcem. Messi se je na družbenem omrežju opravičil za izostanek na treningu, na katerem se je zbralo okrog 11.000 ljudi. "Želel sem sodelovati na božičnem treningu. Še nikoli ga nisem zamudil, a takšnih nevšečnosti ne moreš predvideti. Upam, da se bodo vsem otrokom izpolnile želje," je zapisal Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.