Šport
6 ogledov

Barcelona znova premočna za Celje

Ena nevarnost manj za Slovenijo – Nagyja ne bo. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 4. kolu drugega dela Lige prvakov znova klonili proti sloviti Barceloni. Bilo je 32:27 v korist enih izmed glavnih favoritov za končno slavje v Ligi prvakov.
 

Liga prvakov, 2. del, 4. kolo

Celje P. L. : Barcelona 27:32
Gudme : P. Szeged 28:25

Varovanci Slavka Iveziča so pred tekmo napovedovali maščevanje katalonskemu velikanu Barceloni , ki je bila na prvi tekmi pred dvema tednoma od Celjanov boljša kar z 39:28. Kljub spodbudi z razprodanih tribun pa igra Celjanov v prvih minutah tekme ne bi mogla biti bolj oddaljena od napovedi kot je bila. Obramba je bila neučinkovita, posledično ni stekel tudi napad in Katalonci so si hitro priigrali prednost. Najvišjo v prvem polčasu so imeli pri rezultatu 10:3, ko je madžarski reprezentant v Barceloninem dresu Laszlo Nagy zadel že četrtič iz petih poizkusov. Poleg Nagyja je celjsko barko uspešno potapljal tudi drugi strelec lige prvakov Iker Romero . Ta se je v deseti minuti tekme tudi nekoliko poškodoval, saj je po trku z Mirsadom Terzičem , ki je nastopil kljub nekaterim napovedim, da zaradi poškodbe ne bo igral, obležal na parketu ter se zvijal od bolečin. Celjska igra je postala nekoliko bolj živahna, ko je povratnika po poškodbi Renata Sulića na mestu krožnega napadalca zamenjal Miha Gorenšek . Le nekaj sekund po vstopu v igro je zaostanek zmanšal na 10:6, nato pa uspešno zaključil še napad za 7:12. V naslednjem protinapadu je zadel še svoj tretji gol iz treh poizkusov. Devet sekund pred iztekom prvega polčasa je sodnik po prekršku nad Draganom Gajičem dosodil sedemmetrovko, ki pa je celjski kapetan Edvard Kokšarov ni izkoristil. Prvih trideset minut srečanja se je končalo s 15:12 v korist gostov.

Trčenje med Mirsadom Terzičem in Ikerjem Romerom bi se za slednjega skoraj slabo končalo. © Saša Despot

 
Tudi drugi polčas se je začel po načrtih Kataloncev. Prvi zadetek v nadaljevanju je dosegel dvajsetletni španski up Cristian Ugalde . Na drugi strani je celjski napad po lepi podaji Srdjana Trivundže zaključil Renato Sulić. V 35. minuti srečanja se je med strelce prvič vpisal tudi Edvard Kokšarov in postavil izid 14:18. Barcelona je v nadaljevanju znova pritisnila na plin in v 45. minuti postavila najvišjo prednost na tekmi (26:18).  V 49. minuti je za prvo uspešno izvedeno sedemmetrovko Celjanov poskrbel Srdjan Trivundža. Končni izid srečanja (32:27) je tri sekunde prek koncem postavil Vasja Furlan .


Barcelona je tokrat Celjane povsem nadigrala. © Saša Despot

 
Tretji zaporedni poraz Celja v drugem delu Lige prvakov (zmagali so le na prvi tekmi proti Picku iz Szegeda) pa tudi pomeni, da so zapravili vse možnosti za napredovanje v polfinale. Po Ciudad Realu je Barcelona šele druga ekipa, ki je uspela v dvorani Zlatorog premagati celjsko ekipo. "Čestitam Barceloni za zmago. So boljša ekipa od nas, nadigrali so nas v vseh elementih igre. Barcelona je začela podobno kot doma in tako smo le lovili priključek. Začeli smo premalo agresivno, kasneje pa Barceloni tekme ni bilo težko pripeljati do konca," je po končani tekmi priznal celjski strateg Slavko Ivezič . Z igro prav tako ni bil zadovoljen David Špiler : "Začeli smo slabo. Obramba je bila slaba, gostje so zlahka prihajali do golov in vodstvo obdržali do konca. Pozna se nam naporen ritem tekem. Zdaj nas čakata še dve tekmi v ligi prvakov, potem pa se bomo osredotočili na domačo ligo in pokal." Razumljivo so bili celjskega skalpa veseli v gostujočem taboru. "Barcelona je bila dominantno moštvo. Pomembno je, da smo po tekmi doma ohranili zmagoviti ritem. Zdaj igramo na najboljši ravni v sezoni. V preteklosti smo imeli v Celju že veliko težav, sam sem tukaj trikrat izgubil, zdaj pa sem prvič dosegel zmago," se je veselil trener Barcelone Manuel Cadenas . "Veseli smo, da smo zmagali. Naš vratar je opravil izredno delo in nam je zelo olajšal nalogo," pa je dodal Jesper Noddesbo .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.