Šport
73 ogledov

Bartol poletel 252 metrov

Tilen Bartol Profimedias
Preizkus skakalnice v Planici je postregel z ekstremnimi daljavami.

Skakalni praznik v Planici se je začel izjemno. Ob preizkusu skakalnice je Ernest Prišlič poletel do 246 metrov, še daljši pa je bil Tilen Bartol. Ta bi z daljavo 252 metrov postavil celo svetovni rekord, a se ni uspel obdržati na nogah. Odnesel jo je brez poškodb.

Svetovni rekord ostaja tako v rokah Andersa Fannemela, ki je v Vikersundu uspešno pristal pri 251,5 metra. Še daljši je bil Rus Dmitri Vasiljev, ki je poletel do 254 metrov, a je tako kot danes Bartol padel. Rekord v Planici znaša 248,5 metra, lani ga je postavil Peter Prevc.

Prvi do 189 metrov

Prvi skok na letalnici je bil dolg 189 m, pod njega pa se je podpisal Rožle Žagar. Za njim je skočil Aleš Hlebanja in pristal pri 218 m, Prišlič pa je že v prvo poletel do 239 m. V drugo je bil še daljši, namerili so mu 246 m.

 

"Ni še težko pristati. Še je prostora. Tudi sile niso bile hude," je za STA razložil Prišlič in nadaljeval: "Občutki so izjemni, nori, kako pa. Jaz samo uživam. Skoki so dovolj solidni za takšne daljave."

Prišlič seveda ni med dvanajsterico Gorana Janusa za tekme, na zbadljivo vprašanje, ali je glavni slovenski trener naredil napako, ko ni izbral Prišliča, pa je slovenski skakalec odvrnil: "Ne, Goran ni naredil napake. Napaka je moja, ker še nisem osvojil točk svetovnega pokala in ne morem nastopati v konkurenci. Za to sem kriv povsem sam. Bi pa zelo rad bil v reprezentanci, ampak to letos ni mogoče. Ampak se ne obremenjujem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.