Šport
8 ogledov

Bedene v prvem krogu OP Francije proti Tsongaju

Tsonga Masters Monte Carlo Monako četrtfinale EPA
Prireditelji drugega letošnjega turnirja za grand slam, odprtega teniškega prvenstva v Parizu, so opravili žreb parov prvega kroga. Najboljši slovenski igralec Grega Žemlja se bo pomeril s Kolumbijcem Santiagom Giraldom, Blaž Kavčič čaka na kvalifikanta, Aljaž Bedene pa se bo srečal z osmim igralcem na svetu, domačinom Jojem-Wilfriedom Tsongajem.

Z izjemo Aljaža Bedeneta, ki se bo pomeril z zmagovalcem desetih turnirjev ATP in lanskim četrtfinalistom Roland Garrosa, sta lahko Grega Žemlja in Blaž Kavčič kar zadovoljna z žrebom.

Prvi ima na vidiku prvega težkega tekmeca šele v tretjem krogu - sedemkratnega prvaka Španca Rafaela Nadala (v drugem ga čaka zmagovalec iz dvoboja Jesse Levine - Kei Nišikori), Kavčič pa bi se v primeru uspeha v uvodnem nastopu v drugem srečal z Italijanom Andreasom Seppijem ali Argentincem Leonardom Mayerjem.

Prvič po mnogih letih bo imela Slovenija svoje predstavnike le v glavnem delu moškega turnirja. Polona Hercog in Tadeja Majerič sta namreč izpadli v kvalifikacijah, Katarina Srebotnik pa bo nastopila le v konkurenci dvojic. Žemlja in Bedene bosta moči združila tudi v dvojicah.

Federer ima odprto pot

Od trojice najboljših igralcev na svetu ima na papirju najtežje delo Nadal, ki pa je hkrati trenutno v najboljši formi. Postavljen je v zgornji del žreba, kar pomeni, da bi se lahko v polfinalu srečal s prvim igralcem sveta, Srbom Novakom Đokovićem.

Dokaj težko pot do zaključnih bojev ima tudi slednji, ki se lahko v tretjem krogu sreča z Bolgarom Grigorijem Dimitrovom, izbrancem Marije Šarapove, ki je Srba premagal maja v Madridu, v četrtfinalu pa z rojakom Jankom Tipsarevićem. Nasprotno pa ima odprto pot Švicar Roger Federer, saj sta Škot Andy Murray in Argentinec Juan Martín del Potro odpovedala udeležbo v Parizu.

Williamsova v življenjski formi začenja proti Belorusinji

Pri dekletih je glavna favoritinja za naslov Američanka Serena Williams, ki je v življenjski formi. V Francijo prihaja kot zmagovalka zadnjih treh pripravljalnih turnirjev na pesku (Charleston, Madrid, Rim) in nizom štiriindvajsetih zmag. Turnir bo odprla proti Belorusinji Ani Tatišvili.

Branilka naslova Šarapova, ki je mlajšo od sester Williams nazadnje premagala pred devetimi leti, bo začela proti Heish Su-Wei s Tajvana, tretja nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka, ki se lahko s Šarapovo sreča v polfinalu, pa z Rusinjo Jeleno Vesnino.

Glavni del turnirja na peščenih igriščih Roland Garrosa se bo začel v nedeljo, 26. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.