Šport
15 ogledov

Belgijska judoistka pozitivna na kokain

Charline van Snick judo Reuters
Belgijska judoistka Charline Van Snick, bronasta na olimpijskih igrah v Londonu, je bila na SP v Rio de Janeiru, na katerem je bila prav tako bronasta, pozitivna na prepovedano poživilo kokain.

"Prejela sem pismo, v katerem so me obvestili, da so v enem mojih urinskih vzorcev odkrili sledi kokaina. Obvestilo me je šokiralo, saj skušam biti kar se da previdna v zvezi s temi stvarmi, skušam tudi zasledovati čim bolj zdrav življenjski slog. Nikoli nisem uživala kakšne prepovedane snovi, s katero bi si skušala izboljšati učinkovitost na tatamijih. Vsekakor prepovedanih snovi nisem užila namerno oziroma vede," je belgijska judoistka Charline van Snick povedala za belgijsko radijsko postajo RTBF.

"Ne vem, kako se je lahko zgodilo"

Triindvajsetletnica se je znašla v precejšnjih težavah ter z nestrpnostjo pričakuje še izide vzorca B. Grozi ji dvoletna prepoved udeležbe na vseh tekmovanjih kot tudi odvzem osvojene medalje v Riu v kategoriji judoistk do 48 kg. V tej kategoriji je zmagala Mongolka Urantsetseg Munkhbat, Japonka Haruna Asami je bila druga, ob Belgijki pa je bron osvojila še Brazilka Sarah Menezes.

"Z mojim odvetnikom bova skušala dokazati, da sem nedolžna. Vseskozi sem spoštovala vsa pravila ter skušala ohraniti svoj status profesionalne borke neomadeževan. Res ne vem, kako se je lahko kaj takega zgodilo," je bila zgrožena belgijska tekmovalka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.