Šport
24 ogledov

Berčič vodi v svetovnem pokalu!

Anže Berčič EP 2011 Nina Jelenc
Po uspešnem koncu tedna v Tacnu, kjer so slovenski slalomisti osvojili tri zlate, srebrno in dve bronasti kolajni, je prišlo do sprememb tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Po dveh zaporednih zmagah v Španiji in Tacnu se je na vrh lestvice najboljših kanuistov zavihtel Anže Berčič.

Berčič ima pred nosilcem olimpijske kolajne iz Londona Nemcem Siderisom Tasiadisom zdaj dve točki prednosti. Benjamin Savšek je pred zadnjo tekmo svetovnega pokala, ki bo konec tedna v Bratislavi, skupno deveti, Luka Božič pa 14.

Terčljeva odlična druga

Trenutno drugo mesto v konkurenci kajakašic zaseda Eva Terčelj, ki je bila v Španiji najboljša, v Tacnu pa je tekmovanje končala na tretjem mestu. Vodi Avstralka Jessica Fox, ki je zbrala 169 točk, Terčeljeva jih ima 158. Urša Kragelj, lani zmagovalka svetovnega pokala, je sedma, Ajda Novak, ki je nastopila le v Tacnu, pa je 36. Druga sta tudi Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta po zaslugi treh tretjih mest zbrala 183 točk. Vodi francoska dvojica Gauthier Klauss - Matthieu Peche.

Kauzer skočil na četrto mesto

Z zmago v Tacnu se je na skupno četrto mesto v svetovnem pokalu povzpel kajakaš Kauzer, ki je na letošnjih tekmah zbral 163 točk. Prva tri mesta zasedajo nemški tekmovalci. Fabian Dörfler ima 193 točk, Sebastian Schubert 180, Hannes Aigner pa 177, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.