Šport
23 ogledov

Kanuistom zlato, kajakašem srebro

Luka Božič Saša Taljat olimpijske igre London 2012 Reuters
Kajakaši in kanuisti so na tekmi svetovnega pokala v Tacnu opravili ekipne preizkušnje. Tudi te so bile, tako kot že posamična konkurenca, uspešne za slovenski tabor.

Kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič so zmagali, kajakaši Peter Kauzer, Martin Albreht in Janoš Peterlin pa so bili drugi.

Ekipne tekme so v svetovnem pokalu letos novost, so pa te stalnica na svetovnih prvenstvih in s tem dobra generalka za morebitne kolajne na največjih tekmovanjih. Kanuisti so priložnost danes dobro izkoristili in si privozili zmago. Če Luki Božiču, ki je ostal v polfinalu, in Benjaminu Savšku, ki je finale končal pri repu, med posamezniki ni šlo, pa sta fanta združila moči z zmagovalcem Anžetom Berčičem in si le privozila odličje na domači tekmi.

Božič: Zmanjkuje mi časa za trening

"Tukaj vozim trojni program, poleg enojca tudi dvojca, pa še ekipno tekmo. Mi kar zmanjkuje časa za trening, saj le tekmujem in počivam. A vseeno, te ekipne tekme so dobra priprava za ostale čolne in vesel sem zmage. V ekipi sem namreč v enojcu najšibkejši člen, danes pa smo se res dobro ujeli. Upam, da bo šlo tako tudi naprej," je po zmagi dejal Božič, te dni najbolj zaseden slovenski tekmovalcev v Tacnu, ki bo jutri s Sašom Taljatom sedel še v dvojca.

Savšek: Super smo se ujeli

Nekoliko bolj se je po spodletelem posamičnem nastopu smejalo Benjaminu Savšku. "Super smo se ujeli, od starta do cilja je lepo steklo. Letos smo že večkrat pokazali, da smo zelo močna kanuistična ekipa, upam, da bo tako tudi na svetovnem prvenstvu in potem naprej. Vrstni red v ekipi ne igra vloge, gre samo za to, da se dobro ujamemo in mislim, da smo letos dobro ujeli ritem," je dejal Savšek.

Albreht: Ekipna tekma dober obet za SP

Ekipni finale pri kajakaših so dobili Nemci, Slovenci so v cilju dolgo vodili. Z lepo vožnjo je Peter Kauzer prišel do drugega odličja danes, kljub manjši napaki na začetku vožnje pa je slovenska trojka lepo premagala savske brzice.

"Zamočil sem prva vrata, potem pa sem na srečo hitro ujel priključek. Odpeljal sem tako, kot sem si želel za finale med posamezniki, a nisem prišel tja. Upam, da mi uspe naslednjič. Ekipna tekma je dober pokazatelj za svetovno prvenstvo, kjer je to uradna disciplina, bomo videli. Za tretjega člana sicer še ne vemo, ali bo to Simon Brus ali Janoš Peterlin," pa je ekipno srebro ocenil Martin Albreht.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.