Šport
23 ogledov

Dve slovenski zmagi

Peter Kauzer olimpijske igre London Stanko Gruden/STA
Kajakaš Peter Kauzer je zmagal na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Anže Berčič je bil pred tem najboljši v preizkušnji kanuistov.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je z brezhibno finalno vožnjo premagal vso konkurenco za zmago na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Drugi slovenski finalist Simon Brus je končal na desetem mestu.

Kauzer je osvojil prve stopničke po dveh letih. Če že polfinale, kjer je ena vrata zadel in dobil dvesekundni pribitek, tega ni napovedoval, pa je Hrastničan v finalu vključil "reaktiven pogon", pustil vsa vrata pri miru in zmago slavil z veliko prednostjo.

"Sam grem na vsako tekmo po zmago, tega sem še vedno sposoben, če le odpeljem svojo vožnjo, a se mi letos do zdaj še ni šlo. Upam, da sem zdaj prebil led, da bo Tacen nekakšna odskočna deska za naslednji dve tekmi. V Prago grem kot svetovni prvak, vsekakor bi rad nadaljeval v tem ritmu," je po zmagi povedal Kauzer.

Anže Berčič je med kanuisti v polfinalu dosegel četrti čas, v finalu pa je blestel predvsem v spodnjem delu proge in si pred Nemcem Antonom Franzem nabral 1,28 sekunde prednosti. Na zmagovalni oder je stopil še Hrvat Matija Marinić (+1,66). Berčič si je tako priveslal drugo zmago v svetovnem pokalu, konkurenco je pokoril že v začetku julija v Seu d'Urgellu.

"Res sem vesel te zmage, čeprav ni prva, kot tista v Seu d'Urgellu, ampak je nekje na isti ravni. Nisem si predstavljal, da bom tako dobro odpeljal tukaj v Tacnu in da bom potem vodstvo zadržal. V polfinalu sem namreč naredil nekaj napak, a v finalu je šlo brez njih, tudi čoln je bolje tekel," je dejal Berčič.

Benjamin Savšek je zasedel deveto mesto, potem ko je izpustil že uvodna vrata. Tretji slovenski kanuist Luka Božič je osvojil 14. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.