Šport
37 ogledov

Kauzer: "Boril sem se do konca"

peter kauzer olimpijske igre finale
1/15
Stanko Gruden/STA
Eden od največjih slovenskih upov za kolajno v Londonu kajakaš Peter Kauzer je ostal praznih rok. V finalni vožnji se je trikrat dotaknil vratc in osvojil šesto mesto: "Tudi najboljšim se zgodi napaka. Tako pa bodo vsaj tisti na blogih in ljudje s kavča imeli kaj povedati in bodo lahko fino pokritizirali."

Peter Kauzer je bil v polfinalu izjemno hiter in kljub pribitku dveh sekund postavil najhitrejši čas. Vsa Slovenija je nestrpno pričakovala nastop v velikem finalu, kjer pa je bilo jasno, da napak ne bo smelo biti. Izvrstni Italijan Daniele Molmenti, ki je startal osmi (od desetih), je postavil najboljši čas (93,43) in Kauzer je bil pred težko nalogo. Odločno se je podal na progo, a se dotaknil tretjih protitočnih vratc. Sledil je napad, do cilja pa si je nabral skupno 6 kazenskih sekund, kar je zadostovalo za šesto mesto. Drugi je bil Vavřinec Hradilek in tretji Hannes Aigner.

"Taka je usoda"

Kauzer je pred slovenske novinarje stopil razočaran: "Saj ste sami videli. V tretjih vratcih je voda zanihala in nisem mogel čolna spraviti spodaj, tako da sem jih udaril. Do petnajstih vratc je bila voda še kar v redu, potem pa me je skoraj prevrnilo. To je to, poskusil sem se boriti do cilja. Ampak če vidiš, da se ti vožnja podre, potem ravno ne uživaš v njej. Taka je usoda, kaj hočemo."

peter kauzer olimpijske igre finale | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Po polfinalnem izpadu v Pekingu je zadnja štiri leta garal za novo priložnost. Vmes je osvojil dva naslova svetovnega prvaka, bil najboljši na evropskem prvenstvu, nanizal veliko zmag. "Olimpijske igre so vsake štiri leta, ampak tekma je samo tekma. Ponosen sem na vse dosežke, tudi na ta rezultat. Tudi najboljšim se zgodi napaka. Tako pa bodo vsaj tisti na blogih in ljudje s kavča imeli kaj povedati in bodo lahko fino pokritizirali. Tako je življenje, vem da sem dal vse od sebe, boril sem se do konca. To ni bilo dovolj, drugi so bili boljši," je dejal Kauzer in na kratko pokomentiral razplet dirke: "Trije so bili boljši od vseh nas. Naredil sem napako. Ne ene, kar dosti. Na olimpijskih igrah si jih ne moreš privoščiti. Vsem po vrsti čestitam za nastop in uresničitev olimpijskih sanj."

Pred 30 tisoč navijači

Kulisa olimpijske proge je bila res izjemna. Polne tribune s približno 30 tisoč navijači so poskrbele za nepozaben občutek. Je Kauzer imel informacije o tem, kaj se je dogajalo v velikem finalu? "Težko je kaj preslišati tu ob taki publiki. Kajakaši nismo navajeni takega števila ljudi, ampak občutek je res dober. Imel sem informacije, ampak sem se zavedal, da grem lahko bolje kot oni. A mi ni uspelo." Na vprašanje, ali bo pogled zdaj usmeril proti Riu, pa je kratko odvrnil: "Počakajte, da se najprej naspim."

Komentarjev 3
  • Diego Peric 22:15 01.avgust 2012.

    to pravta vidva k pizde s kavca nemorta premaknt.... pero je šampion... vidva sta pa klasicna pametnjakovica k sporta blizje kot s tv-ja vidla nista... papka,,

  • karpo 19:34 01.avgust 2012.

    Le kdo pod milim nebom, je tako neodgovoren, prepotenten, ošaben, nastopaški, s prenapihnjenim egom in si domišlja, da je nastop na OI zgolj formalnost do razglasitve naslova olimpijskega prvaka?! Trdim, da to niso garači alá Peter Kauzer(ml). Peter mi deluje ...prikaži več skromno in zadržano. Problem pa fant ima z ljudmi, ki ga obkrožajo, napako pa je napravil, ker se jim je pustil pribiti na pedistal nepremagljivega. In kdo nosi značajske lastnosti naštete v prvem stavku? Upam si ugotoviti, da večina štajerske publike, sploh, če ga imajo kaj pod kapo. Garaču Petru ne privoščim šoka, hladen tuš pa privoščim vsem prenapihnjenim navijačem ob progi in doma v Hrastniku.

  • Koka 18:27 01.avgust 2012.

    Direktno iz kavča ( Nikoletti ) sporočam, da je g. Peter K. nastopač in "Luzer" !!!ssAdmin tebi pa rdeč karton ;))