Šport
890 ogledov

Bertoncelj v finalu, Klavora besen na sodnike

Sašo Bertoncelj konj z ročaji epa Sašo Bertoncelj med vajo v kvalifikacijah.
Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj si je s sedmim mestom kvalifikacij na konju z ročaji zagotovil finalni nastop na svetovnem prvenstvu v kanadskem Montrealu.

Sedmo mesto je Sašo Bertoncelj zasedal že po treh od štirih kvalifikacijskih skupin, v zadnji ga ni prehitel nihče. Bertoncelj je bil sedmi z oceno 14,525, najboljši med 132 kvalifikanti je bil svetovni in olimpijski prvak, Britanec Max Whitlock. Za svojo sestavo je prejel oceno 15,300. Drugi je bil Kitajec Hao Weng z oceno 15,033, tretji pa Američan Alexander Naddour z oceno 14,966.

"Stresno je bilo od včeraj. Nič nisem spal. Je pa vse skupaj odtehtalo, ko sem se dokončno uvrstil med finaliste. Od razočaranja do upanja je bilo vse skupaj. Sem kar malo utrujen od vsega tega. Kot sem malo prej rekel fantom, malo sem prestar za to," je bila prva reakcija na današnje sklepno dogajanje v kvalifikacijah Bertonclja. Priznal je, da je po Kolumbijcu Jossimarju Orlandu Calvu Morenu vedel, da je v finalu, dokončno pa mu je odleglo, ko se za njim zvrstili Korejci.

Bertonclja finalni nastop čaka v soboto, tako da nekaj časa za regeneracijo in treninge bo. "Zdaj sem prazen. Super, da se lahko spočijem. Energije mi ne bo zmanjkalo, to zagotovo ne. Časa je dovolj. Z užitkom bom treniral do finalov," je dodal 33-letnik, ki je bil doslej na SP najboljši leta 2014 v Nanningu, ko je končal na četrtem mestu.

"Pustimo se presenetiti. Lažje vaje mi ni treba trenirati. Težko bom delal in jo v dneh do finalnega nastopa skušal izpiliti. Ne razmišljam, da bi kaj drugega delal. Ne bom se zadovoljil s sedmim mestom," je na vprašanje, kaj pripravlja za finale, odgovoril Bertoncelj. "Napadal jo bom, ne napovedujem je. Ne bom se zlahka predal. V tej konkurenci, med tako dobrimi telovadci, bi bilo arogantno napovedati, če bi rekel, da jo bom osvojil," je pripomnil.

Klavora: "Favorizirajo velike nacije"

Drugi Slovenec na SP v Montrealu Rok Klavora je nastopil na parterju, na koncu je bil 15. med 122. Za svojo sestavo je prejel oceno 14,066. Najboljši je bil aktualni svetovni prvak Japonec Kenzo Shirai z oceno 15,766. Drugo mesto je osvojil Američan Donnell Whittenburg z oceno 15,033, tretjega pa njegov rojak Yul Moldauer z oceno 14,700.

"Zelo sem razočaran nad sojenjem, ker sem naredil res lepo vajo brez kakšnih večjih napak. Lahko rečem, da je bila to najboljša vaja letos. Potem je prišla ocena 14,066 in sem samo pogledal, tema mi je padla na oči in očitno razočaranje. Vesel sem bil, ko sem doskočil zadnjo diagonalo, ker sem vedel, da sem super opravil svoje delo in po izkušnjah sem si rekel, da mora to biti okoli 14,300, 14,400, ampak očitno sodniki še vedno favorizirajo oziroma hranijo mesta za velike nacije, mi smo pa Slovenija in nas takole nepošteno odrežejo. Nikoli se nisem pritoževal nad sodniki, toda kar se mi je pa tukaj zgodilo, pa lahko rečem, da je absurd," je bilo mnenje Klavore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.