Šport
12 ogledov

Zmaga Bertonclja, Belakova tretja

Sašo Bertoncelj EPA
Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je zmagal na svetovnem pokalu v Kopru na konju z ročaji. Na preskoku je tretje mesto osvojila Teja Belak.

Škofjeločan je v svojem prvem finalu na svetovnih pokalih letos slavil z oceno 14,900. Bertonclju sta družbo na zmagovalnem odru delala Madžara Zoltan Kallai (14,700) in Krisztian Berki (14,600).

Kako je Bertonclju odleglo, je bilo jasno že po seskoku, ko je stisnil pesti in jih dvignil visoko v zrak. "Ta skala se je začela valiti na EP, nekje na sredi hriba se je ustavila, nekaj jo je ustavilo, zdaj sem to našel in se je odkotalila do konca," se je slikovito izrazil.

"Še toliko slajše je, ko se stvari 'poklopijo' doma. Prvi finale letos, prve stopničke, prva lepa vaja ... In da sem premagal Krisztiana, pa še to doma, to je nekaj sanjskega," je nadaljeval Bertoncelj.

Najboljšemu slovenskemu telovadcu zadnjih sezon veliko pomeni, da je premagal Berkija, saj ga je v številnih neposrednih dvobojih v zadnjih letih le redko pustil za seboj.

"Če ga premagaš si res, res dober. On redko, redko zelo slabo naredi vajo. Danes njegova vaja ni bila slaba, na koncu je pustil 0,3 točke pri seskoku. To je vaja, kot jo naredi in z njo zmaguje. Pri njem je treba vsako priložnost izkoristiti, ne ponudi jih veliko," je še povedal Bertoncelj.

Nekaj minut prej je za prvo uvrstitev na zmagovalne stopničke v Areni Bonifika poskrbela Teja Belak, ki je bila tretja na preskoku z oceno 14,025. Zmage se je veselila Brazilka Rebeca Andrade (14,600), drugega mesta pa Madžarka Boglarka Devai (14,150).

"Že po kvalifikacijah sem vedela, kam sodim s tema skokoma. Pri prvem skoku se mi je zdelo, da sem skočila lepše kot v kvalifikacijah, pa je bila ocena nižja. Drugi skok je bil podoben, ocena solidna. Vse skupaj je super, sploh ker sem bila zadnja na vrsti, kar je zame težko," je uvodoma povedala Belakova, tako kot Bertoncelj finalistka zadnjega EP, in o nastopu še dodala: "Drugi skok mi dela malo težav, izvedba ni lepa. Prvi skok se mi je zdel zelo dober."

To sta bila edina slovenska finalna nastopa na domačem svetovnem pokalu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.