Šport
35 ogledov

''Besede, nevredne štirikratnega prvaka''

sebastian vettel EPA
Sebastian Vettel je s čustvenim izbruhom v sklepnem delu VN Mehike razočaral nekdanjega sodelavca pri Red Bullu dr. Helmuta Marka.

Dirkač Ferrarija Sebastian Vettel je bil v zaključku dirke formule 1 v Mehiki besen na Maxa Verstappna, zato se je verbalno znesel nad Ferrarijevimi inženirji.

Štirikratni svetovni prvak se je pritoževal, da je dirkač Red Bulla z izletom s steze pridobil nepravično prednost, zato je zahteval, naj ga spusti naprej. Nemcu se je iz ozadja približeval nekdanji moštveni kolega Daniel Ricciardo, kar je prililo olje na ogenj že tako napeti situaciji.

''Umakni se. Umakni se, prekleto. On je (cenzura). Točno to je,'' je besnel dirkač Ferrarija. ''Mislim, ali ne vidite, kaj se dogaja? Pomikam se proti Ricciardu,'' je dodal Vettel, ki se je sicer ubranil napadov nekdanjega moštvenega kolega, s katerim sta rahlo trčila.

''Zaletel se bom. Mislim, da imam počeno zadnjo levo gumo,'' je opozoril Vettel, inženir Riccardo Adami pa mu je odvrnil: ''Gume so v redu.'' Nemec je ciljno črto prečkal za dirkačem Red Bulla, ki je zaradi petsekundnega pribitka izgubil dve mesti. Kasneje je eno mesto pridobil, saj je bil z desetimi sekundami kaznovan tudi Vettel.

Dirkač Ferrrija se po prečkanju ciljne črte ni umiril in nekaj ostrih besed namenil tudi direktorju dirke Charlieju Whitingu. ''Charlie je rekel...'' je začel Adami, Vettel pa ga je prekinil: ''Veste kaj. To je moje sporočilo Charlieju: je*i se! Je*i se!''

sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
V razpravo se je nato vmešal šef ekipe Maurizio Arrivabene. ''Sebastian, pomiri se. Preiskava poteka. Vem, da ni pravično, a pomiri se. Ne izpostavljaj se in kasneje se bomo pogovorili o tem.'' ''Ok, razumem, Maurizio,'' je ukaz upošteval Vettel.

O vedenju nekdanjega varovanca je po dirki spregovoril tudi Red Bullov svetovalec dr. Helmut Marko. ''Situacija ni vredna štirikratnega svetovnega prvaka. Njegova izbira besed zagotovo ni bila ravno najboljša,'' dejal Marko.

Vettel je po dirki obiskal direktorja dirke in mu povedal, kaj se je zgodilo. Na vprašanje, ali pričakuje kazen s strani vodstva tekmovanja, pa je odvrnil: ''Ne vem, zakaj delate takšen cirkus in me sprašujete takšna vprašanja. V svojo obrambo naj povem, da so bila čustva in adrenalin na visokem nivoju. Iz spoštovanja sem šel do njega in mu povedal, kaj sem naredil,'' je razkril štirikratni svetovni prvak.

Komentarjev 2
  • mymind 18:46 31.oktober 2016.

    Jokavček... a misli, da se mu bodo ostali umikali? Dirkat naj začne. Dokler je imel dva razreda boljši avto je šlo.

  • mrki 12:13 31.oktober 2016.

    dr. Helmut Marko. ''Situacija ni vredna štirikratnega svetovnega prvaka. Njegova izbira besed zagotovo ni bila ravno najboljša,------------------------Če bi njegov kretenčič od Maxa upošteval pravila v F1 tega sploh ne bi bili in Riki ne bi bil tretji !! ...prikaži več! Zatorej Helmutek , najprej skidaj svij hlev!