Šport
29 ogledov

Bivša zmagovalca dirke po Sloveniji ostajata

Radoslav Rogina, rumena majica, Dirka po Sloveniji Igor Kovačič
Novomeški kolesarski klub je podaljšal pogodbi veteranoma.

Najboljša slovenska kolesarska ekipa Adria Mobil je podaljšala pogodbi z dvema zelo izkušenima tekmovalcema Slovencem Juretom Golčerjem in Hrvatom Radoslavom Rogino. Oba sta v preteklosti že slavila tudi na dirki po Sloveniji, Golčer leta 2006 in 2008, Rogina pa leta 2016. Ob prvi Golčerjevi lovoriki je bil na cestah sicer boljši Tomaž Nose, ki pa mu je bil kasneje naslov vzet zaradi prepovedanih poživil.

"Pri meni ni bilo vprašanje o menjavi ekipe in o nadaljevanju kariere. V ekipi je res dobro vzdušje in je tudi to olajšalo mojo odločitev. Tako da tudi v sezoni 2017, ki bo res moja zadnja, ostajam član KK Adrie Mobil. Veseli me, da v klubu kolesarje ocenjujejo po sposobnosti in ne po letih," je ob podaljšanju pogodbe povedal 38-letni Golčer, ki je na letošnji dirki po Sloveniji osvojil končno peto mesto.

"Že šestič zapored podaljšujem pogodbo s KK Adria Mobil in bi se rad ob tej priložnosti zahvalil vodstvu, da mi še naprej zaupa in verjame vame. Vesel sem, da bom naprej član tako urejene ekipe in komaj čakam na novo sezono," pa je dejal dve leti mlajši Rogina, letošnji državni prvak Hrvaške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.