Šport
39 ogledov

Tratnik državni prvak

dirka po sloveniji Anže Petkovšek
Kolesar Jan Tratnik je novi državni prvak v cestni dirki.

Po 168 km je v Ihanu drugo mesto osvojil Luka Mezgec, tretji je bil David Per, četrti Luka Pibernik, peti pa Primož Roglič. Per je postal najboljši mlajši član v državi. Že prej je med članicami sedmi zaporedni naslov osvojila Polona Batagelj.

Lanski prvak v kronometru Jan Tratnik (Amplatz-BMC), letošnji prvak v vožnji na čas  Roglič (LottoNL-Jumbo), do nedavnega poškodovaniMezgec (Orica GreenEdge), lanski prvak v cestni dirki Pibernik (Lampre-Merida) in mlajši član Per (Adria Mobil) so postali ubežniki v drugem od 12 krogov. Dva kroga pred koncem sta se za napad odločila Tratnik in Roglič, vendar je Tratnik tudi zaradi tehnične težave Rogliča prišel v cilj kot prvi.

"Primož je imel tehnično okvaro. Nisem ga mogel čakati. Tako se je izšlo. To je moja sreča. Žal mi je za Primoža," je v cilju razlagal nekdanji evropski prvak Tratnik, dobitnik modre majice najboljšega na gorskih ciljih na nedavno končani dirki po Sloveniji.

Že dopoldan so se za državne naslove udarile članice. Sedmič po vrsti je slavila Batageljeva. Druga je bila Urša Pintar, tretja pa Špela Kern (vse BTC City Ljubljana); takšen vrstni red je bil tudi lani.

Med starejšimi mladinci je zmagal Nik Čemažar (Sava), med mlajšimi mladinci Boštjan Murn (Adria), med starejšimi mladinkami pa Haidi Zajc (BTC City Ljubljana).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.