Šport
3007 ogledov

Bizaren incident pri mreži, vnel se je vsesplošni pretep

Print Screen
Poraženec dvoboja je pri mreži iz neznanega razloga klofnil svojega nasprotnika.

Petnajstletni francoski tenisač Michael Kouame je po koncu dvoboja na mladinskem ITF turnirju v Gani fizično napadel svojega krvnika Raphaela Nii Ankrahja.

Dogajanje se je kmalu zatem sprevrglo v kaos, saj so se v pretep vmešali člani obeh ekip.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Leto starejši Nii Ankrah, trenutno 589. igralec sveta, je po hudem boju slavil s 6:2, 6:7, 7:6,  Kouame, ki poraza očitno ni mogel sprejeti, pa mu je pri mreži prisolil klofuto. Tako gledalci kot Nii Ankrah so bili nad potezo mladega Francoza šokirani.

"Učinek Willa Smitha," se v navezavi na incident šalijo številni spletni komentatorji. Sloviti ameriški igralec je namreč na nedavni podelitvi Oskarjev fizično obračunal s Chrisom Rockom.

Preden se je Kouame, 1688. igralec sveta, lotil svojega nasprotnika, je lopar naslonil na mrežo in si tako razbremenil obe roki, kar kaže na to, da je šlo za vnaprej premišljeno dejanje. Zakaj je Francoz udaril zmagovalca dvoboja, za zdaj še ni znano.

Pristojni organi Mednarodne teniške zveze (ITF) so Kouameja, ki bi sicer moral nastopiti še v konkurenci dvojic, diskvalificirali s turnirja, grozijo pa mu tudi dodatne sankcije, o katerih bo krovna zveza odločala naknadno.

Komentarjev 2
  • mph2 13:04 06.april 2022.

    Doživljenjska izklučitev iz tenisa, toleranca 0 mora vedno bit na celi črti.

  • DasAuto 11:12 06.april 2022.

    preveč so oskarje gledal... inteligenca na nuli...