Šport
58 ogledov

Bjoergnova najhitrejša na uvodu

Bjorgen Bjoergen Lahti svetovni pokal smučarski tek teki EPA
Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen je najboljše začela letošnjo novoletno turnejo Tour de Ski.

Marit Bjoergen je zmagala na prologu v Oberstdorfu in si s tem priborila še dodatnih 15 sekund prednosti pred nedeljsko drugo etapo. Druga je bila z zaostankom 10,7 sekunde njena rojakinja Heidi Weng, tudi tretja je bila Norvežanka - Ragnhild Haga.

Dobro je na treh kilometrih v prosti tehniki nastopila slovenska predstavnica Alenka Čebašek, ki je z zaostankom 21,3 sekunde zasedla 12. mesto. Druga slovenska predstavnica Lea Einfalt je bila 30. (+32,5). V Oberstdorfu bo jutri na sporedu še zasledovanje na 10 kilometrov v klasični tehniki.

V moški konkurenci je prolog najhitreje odtekel Dario Cologna. Drugo mesto je osvojil Šved Calle Halfvarsson z zaostankom petih sekund, tretji pa je bil Norvežan Petter Northug (+5,5). Branilec naslova Martin Johnsrud Sundby je na progi zašel in na koncu zasedel 10. mesto (+11,9).

Slovenci na Touru ne nastopajo. V nedeljo tekače v Oberstdorfu čaka druga etapa, zasledovalni tek v klasični tehniki na 15 kilometrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.