Šport
23 ogledov

Slavje Oestbergove, Višnarjeva do polfinala

smučarski tek sprint Davos EPA
Norveška smučarska tekačica Ingvild Flugstad Oestberg je zmagovalka prostega sprinta za svetovni pokal v Davosu. Prvih pet mest v finalu so osvojile Norvežanke. Druga je bila Maiken Caspersen Falla, tretja pa Celine Brun-Lie. Slovenka Katja Višnar je tekmovanje končala v polfinalu, Alenka Čebašek in Vesna Fabjan pa sta se poslovili v četrtfinalu.

V tekaških smučinah zaenkrat nič novega, v smučarskem teku so danes znova blesteli norveški tekmovalci, predstavnikom iz drugih držav pa prepustili zgolj drobtinice. V ženskem finalu je korak z Norvežankami držala le Švedinja Stina Nilsson, a se je tudi ona morala zadovoljiti z zadnjim mestom v najboljši šesterici. Za vodilno trojko sta se namreč zvrstili še Marit Bjoergen in Heidi Weng.

Blizu finalu je bila od Slovenk le Višnarjeva, a je tudi ona v polfinalu okusila premoč predstavnic Norveške in zasedla 11. mesto. V četrtfinalu je lahko sledila Bjoergnovi, v polfinalu pa ji je zmanjkalo moči, zadovoljiti se je morala s šestim mestom, potem ko je večino časa tekla v ozadju. Čebaškova je bila na koncu 17., Fabjanova pa 21. Slednja je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v prostem sprintu v Sočiju osvojila bronasto kolajno, letos pa ji je načrte prekrižala bolezen, tako da je bil njen nastop v Davosu vprašljiv vse do konca. Četrta slovenska tekmovalka Nika  Razinger je obtičala v kvalifikacijah.

"Jezna sem nase, ker si nisem izborila pozicije že takoj po startu v polfinalu, kasneje je bilo težko priti naprej. Vem, da bi lahko več iztržila in nisem zadovoljna. Je pa res, da prebolevam manjši prehlad, pozna se tudi višina. Oestbergova je danes pokazala odlično formo, bila je nepremagljiva. Zdaj ostajamo v Davosu, potrudila se bom, da se bom optimalno pripravila za naslednji šprint," je po tekmi povedala Višnarjeva.

Klavžar na 82. mestu

V moški konkurenci, tudi tukaj so v finalu nastopili kar štirje Norvežani, je zmago slavil Norvežan Finn Haagen Krogh pred rojakoma Andersom Gloeersnom in Eirikom Brandsdalom. Boštjan Klavžar je osvojil 82. mesto.

Ostajajo v Davosu

Svetovni pokal v smučarskem teku bo zdaj ostal v Davosu, ki je prevzel odpadle tekme zaradi pomanjkanja snega iz La Clusaza. Odgovorni pri Fisu so se odločili tudi, da spremenijo tekmovalni program. Namesto skiatlona bo na sporedu distanca v prosti tehniki, namesto štafetnega tekmovanja pa bo sprint prav tako v prosti tehniki.

Sprint (Ž):

1. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor) 2:33,72
2. Maiken Caspersen Falla (Nor) + 0,57
3. Celine Brun-Lie (Nor) 2,37
4. Marit Bjoergen (Nor) 3,16
5. Heidi Weng (Nor) 3,79
6. Stina Nilsson (Šve) 11,00
...
12. Katja Višnar (Slo)
16. Alenka Čebašek (Rus)
20. Vesna fabjan (Slo)
38. Nika Razinger (Slo)
...

Skupni seštevek SP:

1. Marit Bjoergen (Nor) 649 točk
2. Therese Johaug (Nor) 488
3. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor) 404
4. Heidi Weng (Nor) 389
5. Maiken Caspersen Falla (Nor) 297
...
13. Katja Višnar (Slo) 141
26. Alenka Čebašek (Slo) 70
49. Vesna Fabjan (Slo) 24
...

Sprint (M):

1. Finn Hagen Krogh (Nor) 2:18,16
2. Anders Gloeersen (Nor) + 0,62
3. Eirik Brandsdal (Nor) 1,07
4. Aleksej Petuhov (Rus) 1,35
5. Calle Halfvarsson (Šve) 2,06
6. Petter Northug (Nor) 2,29
...
82. Boštjan Klavžar (Slo)
...

Skupni seštevek SP:

1. Martin Johnsrud Sundby (Nor) 491 točk
2. Finn Hagen Krogh (Nor) 409
3. Calle Halfvarsson (Šve) 275
4. Didrik Toenseth (Nor) 258
5. Sjur Roethe (Nor) 253
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.