Šport
24 ogledov

Bodo Kekovi fantje uresničili svoje sanje?

Goran Cvijanović Moises Rijeka Zadar Kantrida HNL Facebook
Nocojšnji dvoboj 6. kola Evropske lige bo odločilen za nogometaše Rijeke, ki bi se z zmago pri aktualnih prvakih tekmovanja, nogometaših Seville, prebili v naslednji krog.

Čeprav so Rečani v dosedanjem delu Evropske lige osvojili že sedem točk, pa s tem niso povsem zadovoljni. Zmaga na gostovanju v Sevilli bi na Kantrido prinesla evropsko pomlad, zato se je zasedba Matjaža Keka v Andaluzijo odpravila z mislijo na tri točke.

"Moramo odigrati tekmo na visokem nivoju. Menim, da ta ekipa to lahko naredi. Seveda se nam morajo določene zadeve poklopiti, veliko pa bo odvisno tudi od igre domačinov," je pred potjo v Španijo povedal Goran Cvijanović. Nogovoriški vezist v vrstah Rijeke se je v lanski sezoni kot član Maribora meril s Sevillo, po tesni skupni zmagi pa so Španci na koncu celo dvignili cenjeno lovoriko v tem tekmovanju.

V Sevilli izkoristiti priložnost

Cvijanović je konec tedna, tako kot Miral Samardžić, na prvenstvenem porazu pri Dinamu (3:0) obsedel na klopi, drevi (21.05) pa bi znal biti pomemben člen Kekove zvezne vrste: "Če se nam bo ponudil minimalna priložnost za presenečenje, jo bomo seveda skušali izkoristiti. Zavedamo se, da bomo morali odigrati odličnih 95 minut. Upam, da nam lahko uspe."

Slovenski kvartet, ob Keku, Samardžiću in Cvijanoviću še pomočnik trenerja Matjaž Florjančič, bo na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan skušal šokirati nogometno Evropo in si priigrati nastop v osmini finala Evropske lige. Je načrt uresničljiv? "Zakaj ne bi v Sevilli uresničili svojih sanj in izkoristili ponujeno? Lahko nam uspe," je zaključil Cvijanović.

Komentarjev 1