Šport
11 ogledov

Priložnost za dokazovanje

Sport 05.02.2013 Robert Beric, odprt trening slovenske nogometne reprezentance, Saša Despot
Slovenijo jutri ob 18. uri v Stožicah čaka zadnji obračun v sezoni. Tekmec bo Kolumbija, selektor Srečko Katanec pa bo tekmo izkoristil za test za vse tiste nogometaše, na katere lahko v bodoče pade breme reprezentančnih tekem.

"Čaka nas izredno težka tekma. Želim si, da bodo imeli ti fantje, med katerimi bodo nekateri igrali prvič, podporo s tribun v dobrem in v slabem. Ekipo poznate, fantje pa imajo priložnost, da se pokažejo na najvišjem možnem nivoju. Igrali bodo proti reprezentanci, ki je top, in ne glede na to, kdo bo pri njih igral, je na vrhunskem nivoju. Čaka nas težka preizkušnja, ampak prijateljske tekme obstajajo za to," je dejal Srečko Katanec in priznal, da je tudi že sestavil začetno enajsterico.

"Včeraj smo imeli kratek trening, situacija pa je podobna kot pred tekmo s Švico. Dva treninga in tekma. Veliko se ne da postoriti. Večina bo igrala 45 minut in vsi bodo dobili priložnost. Pomembno je, da se igralci znajdejo v tej situaciji. Ni rečeno, da marca situacija ne bo enaka in videli bomo, kako se bodo nekateri znašli na igrišču," je pred tekmo še dodal slovenski selektor in še enkrat potrdil, da konec tedna ni bil zadovoljen z videnim na Wembleyju.

Prav Wembley je pokazal, da se nekateri slovenski nogometaši proti kakovostnim tekmecem ne znajdejo, da so posamezniki tudi fizično preslabo pripravljeni, a kot pravi Katanec, prav širokega nabora za enakovredne zamenjave nima. Prav Kolumbija bo priložnost, da se kdo na novo vpiše med reprezentante. Za zadnjo tekmo v koledarskem letu pravi: "To ni spektakel. Želim videti, kdo lahko igra na tem nivoju. Prijateljska tekma ni za statistiko. Ne želim, da na koncu zapišete Katanec je igral 20 tekem z ne vem kom. Ni me strah poraza. Malo nas bodo popljuvali, potem pa je to za statistiko."

V ekipi bo kar precej sprememb. Ob kapetanu Boštjanu Cesarju bodo v ekipi manjkali še Samir Handanović, Mišo Brečko, Valter Birsa, Andraž Kirm, Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić in Dalibor Stevanović. Namesto njih so se ekipi na Brdu pri Kranju pridružili Robert Berić (Rapid Dunaj), Damjan Bohar (Maribor), Goran Cvijanović (Rijeka), Džengis Čavušević (St. Gallen), Erik Janža (Domžale) in Petar Stojanović (Maribor). Priložnost naj bi dobil tudi Benjamin Verbič (Celje), a je Katanec danes potrdil, da slednji zaradi poškodbe ne bo igral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.