Šport
165 ogledov

Bogataši pričakovano do zmage nad Celjani

Celje PL twitter RK Celje Piv. Laško
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugem krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti francoskemu PSG z 21:33 (12:17).

Slovenski rokometni prvak iz Celja je drugič zaporedoma ostal praznih rok v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Po uvodnem porazu proti danskemu Skjernu v Zlatorogu je pričakovano klonil še v francoski prestolnici, po današnjem obračunu proti zvezdniškemu PSG pa bo naslednjo tekmo v elitni skupini B igral v nedeljo, 30. septembra, ko bo gostil nemški Flensburg-Handewitt.

Izbranci Branka Tamšeta so v pariški dvorani, ki nosi ime po očetu modernega olimpijskega gibanja Pierra de Coubertina, zelo hitro na lastni koži občutili moč zvezdniške domače zasedbe in si že po trinajstih minutah igre pridelali zaostanek štirih golov (4:8). A visok primanjkljaj v zgodnjem obdobju tekme jim ni vzel volje, v nadaljevanju so vendarle zaigrali veliko bolje in sedem minut kasneje prepolovili zaostanek (9:11).

Njihova dobra igra je domačo klop - letos poleti se je nanjo usedel Španec Raul Gonzales, ki je makedonski Vardar iz Skopja v sezoni 2016/17 popeljal do končnega zmagoslavja v ligi prvakov, na tem položaju pa je zamenjal Zvonimirja Serdarušića, sicer nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste in trenerja Celja Pivovarne Laško - prisilila v minuto odmora. V končnici prve polovice tekme se Celjani niso znašli, naredili so kopico napak in se na veliki odmor podali s primanjkljajem petih golov (12:17).

V začetku drugega polčasa so gostitelji pokazali svoje skrbno negovane rokometne mišice in v 34. minuti prvič na dvoboju povedli za sedem golov (19:12). Celjani so se v nadaljevanju trudili po svojih najboljših močeh, imeli so tudi nekatera zelo plodna obdobja v svoji igri, v celoti pa niso bili enakovredni vsaj za razred boljšim tekmecem, ki že vrsto let - navkljub neomejenemu proračunu in silno zvezdniškem igralskem kadru - neuspešno naskakuje končno zmago v ligi prvakov. Izjemno visoko razliko so si gostitelji priigrali v zadnjih 12 minutah dvoboja, po izidu 25:20 gostje niso našli poti do tekmečeve mreže.

V celjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Draško Nenadić s petimi in Rok Ovniček s štirimi goli, v pariški pa Danec Mikkel Hansen s sedmimi in Norvežan Sandor Sagosen s šestimi zadetki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.