Šport
9 ogledov

Bogati City pred razpadom

Navas Nasri Manchester City Tottenham Hotspur Premier League Anglija liga prvens EPA
Francoski vezist Samir Nasri je prepričan, da se Manchester City mora uvrstiti v osmino finala. V nasprotnem primeru bodo številni nogometaši zapustili bogati klub.

Manchester City se bo nocoj na Etihadu pomeril z Bayernom, za ohranitev upanja na napredovanje pa potrebuje zmago. V skupini je namreč trenutno zadnji, osvojil je le dve točki. Po štiri imata Roma in CSKA Moskva, Bayern pa si je osmino Lige prvakov že zagotovil, saj ga tekmeci ne morejo več ujeti. Bavarci imajo 12 točk.

"Moramo biti pošteni. Glede na plače in kakovost igralcev, bi bila neuvrstitev med 16 najboljših velik idarec za klub in tudi za nogometaše. V Ligi prvakov je pač tako, da ne šteje le kakovost posameznikov, ampak moč ekipe, zelo pomembne so izkušnje. Moramo dokazati, da smo dovolj pametni in izkoristiti izkušnje iz preteklih let. Še vedno imamo mošnost, zdaj jo moramo izkoristiti," je pred dvobojem z Münhenčani, ki so na prvi tekmi zadeli v zadnjih trenutkih dvoboja, dejal Samir Nasri.

"Nekaj moramo storiti, v nasprotnem primeru bodo naslednje leto tu igrali drugi nogometaši, marsikaj se bo zgodilo v primeru neuspeha. Tako pač je, ko igraš za velik klub. Ko je potrebno, se je treba na pravi način odzvati in si v tem primeru zagotoviti napredovanje. Pokazati moramo ambicije in lakoto po uspehu. Odkar sem tu smo dvakrat osvojili angleško ligo, zdaj moramo izboljšati tudi dosežke v Ligi prvakov. Ni dovolj, da si dober v svoji ligi, če tega ne potrdiš med elito. Vložek, ki ga namenjajolastniki, je treba poplačati z uspehom v Ligi prvakov. Želimo pokazati, da se lahko kosamo z vsemi najboljšimi," je še dejal Francoz.

Pred tekmo je Nasri upal, da bo Pep Guardiola na tekmi s Cityjem zaigral z rezervno postavo, saj obračun za Nemce ni pomemben. Tokratni domačini imajo sicer veliko težav s poškodbami. Prav vsi napadalci so tako na primer načeti ali pa bodo manjkali zaradi poškodb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.