Šport > Košarka
13 ogledov

Bojevniki zadali prvi udarec

golden state warriors houston rockets EPA
S prvo tekmo med Golden Stateom in Houstonom se je začel konferenčni finale na zahodu v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Uspešnejši so bili domači košarkarji iz Oaklanda, ki so zmagali s 110:106.

Junak tekme je bil Stephen Curry, ki je ob koncu zadel dva prosta meta in skupno tekmo končal pri 34 točkah. Warriors so nadoknadili 16 točk zaostanka, pri Houstonu pa je največ točk, 28, zbral James Harden.

Bolj kot poraz privržence Houstona skrbi stanje enega od nosilcev igre, 'supermana' Dwighta Howarda, ki si je že v prvi četrtini poškodoval koleno in nato večino tekme presedel na klopi. Danes ga čakajo podrobne zdravniške preiskave, ki naj bi pokazale, za kako resno poškodbo gre.

Čeprav je Howard igrišče zapustil že v prvi četrtini, so bili njegovi soigralci v nadaljevanju prvega polčasa gospodarji na parketu. Prišli so do 16 točk naskoka, vendar ne za dolgo, saj je bil Stephen Curry odlično razpoložen in je s trojko ob izteku igralnega časa povedel svoje moštvo v vodstvo.

Curry je odločilno vlogo odigral tudi v zaključku tekme; nekaj minut pred koncem je ekipo s svojo šesto trojko popeljal do sedmih točk prednosti, ko pa se je Houston 14 sekund pred koncem vrnil na le dve točki zaostanka, je z dvema prostima metoma zapečatil prvo tekmo.

"Bila je to zanimiva partija šaha. Oboji stavimo na iste stvari, radi igramo z nizkimi postavami. Tokrat smo bili boljši, a mislim, da bo serija še zelo dolga," je po tekmi dejal trener Warriors Steve Kerr.

Na drugi strani so se vse izjave po tekmi vrtele okoli poškodbe Howarda. Tako trener Rockets Kevin McHale kot ostali igralci so poudarili, da brez 'supermana' Houston nima pravih možnosti. "Upam, da je njegovo koleno OK in da nam bo pomagal že na drugi tekmi," je dejal McHale, Howard pa je novinarjem le na kratko povedal, da pričakuje, da ni nič hujšega in da bo lahko igral že na naslednji tekmi. Ta bo v noči na petek, znova v dvorani Golden Statea.

V vzhodni konferenci sta finalista Cleveland in Atlanta, ki bosta dvoboje začela v noči na četrtek, prva tekma bo v Atlanti.

Liga NBA, konferenčni finale:

Zahod

Golden State Warriors : Houston Rockets 110:106 /1:0/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.